top icon
Κόσμος

Ιδού το νέο, ηλεκτρικό Toyota bZ Compact SUV Concept

To νέο και αρκούντως φουτουριστικό Toyota bZ Compact SUV Concept «φωτογραφίζει» τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του C-HR και συνολικά τις προθέσεις του Ιάπωνα κατασκευαστή στην αρένα των EV.

Το νέο Toyota bZ Compact SUV Concept έκανε σήμερα το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες δίνοντας μια καλή γεύση για τις όχι και τόσο μακρινές προθέσεις της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που σπεύδει να «αγκαλιάσει» με ολοένα και πιο γοργούς ρυθμούς την ηλεκτροκίνηση στην πιο… αγνή της μορφή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ιάπωνας κατασκευαστής, το Toyota bZ Compact SUV Concept «έχει σχεδιαστεί ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία (BEV), χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση καθαρής σχεδίασης». Η Toyota υπερθεματίζει εδώ προσθέτοντας ότι το bZ Compact SUV Concept «επιτυγχάνει μια μινιμαλιστική σχεδίαση που θα περίμενε κανείς από ένα BEV σε συνδυασμό με βιώσιμα υλικά χαμηλής επίπτωσης στο περιβάλλον», που προσφέρει επίσης δυναμικές επιδόσεις και κορυφαία τεχνολογία.

Toyota bZ Compact SUV Concept

Η αεροδυναμική μορφή του πρωτοτύπου ενισχύει τη φουτουριστική του εμφάνιση, η οποία χαρακτηρίζεται από την εγκατάσταση των τροχών στις άκρες του αμαξώματος – επιλογή που έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται σαν να κινείται ακόμα και όταν είναι ακίνητο. Την ίδια στιγμή, οι κοντοί πρόβολοι και η κυρτή ουρά το κάνουν να ξεχωρίζει, ενώ ο σφηνοειδής σχεδιασμός της καμπίνας εξασφαλίζει υψηλή αεροδυναμική απόδοση.

Toyota bZ Compact SUV Concept

Η ξεχωριστή σχεδιαστική προσέγγιση του πρωτοτύπου αντικατοπτρίζεται και στο εσωτερικό. Εδώ, η ομάδα σχεδιασμού ενσωμάτωσε ουκ ολίγες οικολογικές… πινελιές, όπως τα καθίσματα που είναι κατασκευασμένα από φυτικά και ανακυκλωμένα υλικά που ακολουθούν την φιλοσοφία «Beyond Zero» της Toyota. Ένας προσωπικός βοηθός στο αυτοκίνητο συνδέει τον οδηγό και τους επιβάτες με το όχημα μέσω ηχητικών και οπτικών ενδείξεων φωτισμού, ενώ χαρακτηριστική είναι και η σχεδίαση του πηδαλίου (τύπου yoke), της κονσόλας ανάμεσα στα καθίσματα αλλά και του μινιμαλιστικού ταμπλό, στο οποίο δεσπόζουν (τι άλλο;) δύο μεγάλες και κυρτές, παρακαλώ, οθόνες.

Toyota bZ Compact SUV Concept

Προς το παρόν η Toyota δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία για το Toyota bZ Compact SUV Concept δηλώνοντας, ωστόσο, ότι επιπλέον πληροφορίες για αυτό θα ανακοινωθούν τον επόμενο κιόλας μήνα.

Toyota bZ Compact SUV Concept

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota bZ Compact SUV Concept
  • Toyota bZ Compact SUV Concept
  • Toyota bZ Compact SUV Concept
  • Toyota bZ Compact SUV Concept
  • Toyota bZ Compact SUV Concept
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ