top icon
Κόσμος

Ηλεκτρικό το νέο Lancia Ypsilon, έρχεται και η ηλεκτρική Delta

Ο κύβος ερρίφθη! Τo νέο Ypsilon θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Lancia, ενώ στα σκαριά βρίσκεται ήδη και η ηλεκτρική Delta. Ιδού όλες οι λεπτομέρειες.

Η Lancia ξαναγεννιέται από τις στάχτες και με άρμα ένδοξα ονόματα του παρελθόντος και σημείο αναφοράς την ηλεκτρική κινητικότητα, επανέρχεται με αργό αλλά σταθερό βηματισμό στο προσκήνιο με πρώτο δείγμα γραφής το νέο Ypsilon. Που θα είναι ηλεκτρικό.

Η αναγέννηση της Lancia περιλαμβάνει ένα πλάνο με μια γκάμα τριών νέων μοντέλων, τα οποία μέχρι το 2028 αναμένεται να καλύπτουν το 50% της αγοράς. Αφετηρία θα αποτελέσει η αποκάλυψη το 2024 του νέου Ypsilon, ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2026 θα ακολουθήσει η νέα ναυαρχίδα της μάρκας, για την οποία προς ώρας η Lancia κρατά κλειστά τα χαρτιά της, ενώ το 2028 η νέα Delta θα αναγεννηθεί, επίσης ως ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά με άγνωστη μορφή όσον αφορά τον τύπο του αμαξώματός της. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω συνιστούν ένα αρκετά φιλόδοξο πλάνο, το οποίο θα οδηγήσει τη μάρκα από το 2028 και μετά να προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μοντέλων.

Lancia

Ο δεύτερος πυλώνας αναγέννησης της Lancia

Ένας δεύτερος πυλώνας της αναγέννησης της μάρκας είναι η βιωσιμότητα, καθώς όπως η ίδια αναφέρει «το 50% των επιφανειών που θα μπορεί να ακουμπήσει ο χρήστης θα είναι κατασκευασμένες από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά», καθιστώντας τη Lancia τη μάρκα της Stellantis με το μεγαλύτερο ποσοστό αξιοποίησης ανακυκλωμένων υλικών.

Η απόλυτη εστίαση στην ποιότητα αποτελεί το σημείο κλειδί για τη συνεχή ανάπτυξη της Lancia, με την επίδοση της μάρκας σε αυτό τον τομέα να βελτιώνεται συνεχώς, τόσο σε επίπεδο προϊόντος, όσο και ικανοποίησης των πελατών. Πριν την ολοκλήρωση του 2022, η μάρκα παρουσίασε τη νέα εταιρική της ταυτότητα, η οποία εγκαινιάστηκε σε ένα νέο χώρο στο Μιλάνο. Με αυτό το χώρο η Lancia στοχεύει να προσφέρει μια ζεστή ατμόσφαιρα, αντίστοιχη με εκείνη που έχει ένας επισκέπτης σε ένα κομψό ιταλικό σπίτι.

Η νέα εταιρική ταυτότητα θα έχει εφαρμοστεί στην Ιταλία και στο εξωτερικό έως και τις 30 Ιουνίου του 2024, οπότε και θα παρουσιαστεί το νέο Ypsilon. Το νέο καινοτόμο και αποδοτικό πλάνο διανομής της Lancia θα περιλαμβάνει ένα περιορισμένο αριθμό συνεργατών, αρχικά σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς την ανάγκη τεράστιων εκθεσιακών χώρων, αλλά με απόλυτη εστίαση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση διά ζώσης ή μέσω του διαδικτύου.

Lancia

Μια κρίσιμη χρονιά για την αναγέννηση της Lancia

Τον Απρίλιο του 2022, η Lancia ανακοίνωσε το δεκαετές στρατηγικό της πλάνο, ενώ ένα μήνα αργότερα η μάρκα προχώρησε στην ανακοίνωση της νέας οργανωτικής της δομής. Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, το Νοέμβριο, η Lancia αποκάλυψε το νέο της λογότυπο, με το οποίο η iταλική μάρκα θα κάνει την είσοδό της στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης.

Παράλληλα με την αποκάλυψη του νέου λογοτύπου, το σχεδιαστικό μανιφέστο, Lancia Pu+RA Zero, παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει η νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον Απρίλιο του 2022, η μάρκα θα κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα με την αποκάλυψη ενός νέου πρωτοτύπου, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Μιλάνο τον προσεχή Απρίλιο.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που πέτυχε η Lancia το 2022 σε επίπεδο μεριδίου αγοράς, ποιότητας και ικανοποίησης των πελατών της. Η επιτάχυνση προς το πλάνο αναγέννησης, θα μας οδηγήσει ώστε να αποτελούμε μια ελκυστική, αξιοσέβαστη και αξιόπιστη μάρκα στην Ευρωπαϊκή αγορά των premium αυτοκινήτων» σημείωσε ο κ. Luca Napolitano, CEO της Lancia. «Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη φιλοδοξία και αποφασιστικότητα και στα επόμενα βήματα του πλάνου αναγέννησης, όπως αυτά αναπτύσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου “Dare Forward” της Stellantis, το οποίο θα συμβάλει στην επιτυχία των premium μαρκών του Ομίλου.»

Lancia

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ