Επικαιρότητα Κόσμος

Ηλεκτροκινητήρας από την Yamaha για μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα (+video)

Η Yamaha, η γνωστή ιαπωνική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών με σήμα το διαπασών, διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση από 48 έως και 272 ίππους, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτοκίνητα.

Ο εν λόγω ηλεκτροκινητήρας αποτελεί ήδη πόλο έλξης για κάποιους κατασκευαστές, παρά το γεγονός ότι η Yamaha δεν έχει μέχρι στιγμής αποκαλύψει την ταυτότητα τους. Σε κάθε περίπτωση, η νέα ηλεκτρική μονάδα κίνησης των μηχανικών από την Iwata, η οποία φέρεται να εξελίχθηκε από τους Ιάπωνες στο «σώμα» μιας Alfa Romeo 4C, θα είναι σε θέση να αποδίδει ισχύ από 48 έως και 272 ίππους.

Yamaha

«Η Yamaha θα μπορεί να προσαρμόσει τον κινητήρα στις συγκεκριμένες ανάγκες των μεμονωμένων πελατών και θα μπορεί να τον παραδώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες στον τομέα της παραγωγής τις οποίες η εταιρεία προσαρμόζει με ευελιξία στις διάφορες ομάδες των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των μοτοσικλετών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιαπωνική εταιρεία στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Ο ηλεκτροκινητήρας της Yamaha θα μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε δίτροχες όσο και σε τετράτροχες κατασκευής διαθέτοντας, ανάλογα με την απόδοσή του, σύστημα ψύξης με λάδι ή νερό. Προς το παρόν, πάντως, η Yamaha δεν επεκτείνεται σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις επιμέρους τεχνολογίες του ηλεκτροκινητήρα της περιοριζόμενη απλώς στην αναφορά ότι ενσωματώνει «προηγμένες τεχνολογίες χύτευσης και επεξεργασίας».

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου