top icon
Επικαιρότητα

Jaguar F-Pace: Ανανέωση συνοδεία ήπια υβριδικών και plug-in υβριδικών εκδόσεων

Η Jaguar ανανεώνει και εξηλεκτρίζει την F-Pace.

Με την ευκαιρία προσθήκης νέων μονάδων κίνησης με εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά, η Jaguar προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις τόσο στο σχεδιασμό όσο και στο «περιεχόμενο» της καμπίνας του αυτοκινήτου. Εξωτερικά, οι σημαντικότερες διαφορές σε σχέση με την απερχόμενη F-Pace εστιάζονται στα λεπτότερα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στο νέο καπό και στη διαφοροποιημένη μάσκα στο εμπρός μέρος.

Jaguar F-Pace

Στο εσωτερικό η Jaguar προέβη σε αλλαγές που εστιάζουν στη βελτίωση της απτή ποιότητας, στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του συστήματος infotainment και στη βελτίωση των διαθέσιμων χώρων. Εδώ δεσπόζουσα είναι η θέση της οθόνης αφής των 11,4 ιντσών του συστήματος infotainment με την ονομασία Pivi Pro που είδαμε στο νέο Defender, ενώ η νέα κονσόλα, σε συνδυασμό με την απουσία του παραδοσιακού επιλογέα των χειροκίνητων εκδόσεων, έχουν αυξήσει τις θέσει για μικροαντικείμενα.

Jaguar F-Pace

Αν μη τι άλλο, στις κινητήριες μονάδες πόλο έλξης αποτελεί η plug-in έκδοση με την διακριτική ονομασία P400e, η οποία προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ. Σύμφωνα με την Jaguar, με φορτιστή με DC με ισχύ 32 kW η φόρτιση της μπαταρίας των 17,1 kWh μπορεί να πραγματοποιηθεί έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητας σε 30 λεπτά, ενώ με οικιακό wallbox των 7 kW σε 100 λεπτά της ώρας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η συνδυαστική ισχύ της μονάδας κίνησης είναι 404 ίπποι, με τη ροπή να φτάνει τα 640 Nm – το θερμικό σκέλος της μονάδας αποτελείται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων της οικογένειας Ingenium.

Jaguar F-Pace

Από εκεί και πέρα, η νέα Jaguar F-Pace προσφέρεται σε τρεις βενζινοκίνητες εκδόσεις με ήπια υβριδικό σύστημα των 48 V. Η πρώτη εξοπλίζεται με 2λιτρο κινητήρα που αποδίδει 163 ίππους, ενώ διαθέσιμη είναι και μια ακόμα, με ίδιο κυβισμό και κίνηση στους τέσσερις τροχούς, που αποδίδει 204 ίππους. Η κορυφαία, mild hybrid έκδοση είναι 3λιτρη και τετρακίνητη επίσης, με απόδοση 300 ίππων. Στο στρατόπεδο των ντίζελ, διαθέσιμος είναι ένας 2λιτρος με απόδοση 250 ίππους, καθώς και ένας 6κύλινδρος εν σειρά με χωρητικότητα 3,0 λίτρα, mild hybrid σύστημα και μέγιστη ισχύ 400 ίππων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ