top icon
Κόσμος

Jaguar F-Type 75: Last call for drinks

Οι ειδικές εκδόσεις «75» της F-Type σηματοδοτούν το «τέλος εποχής» των σπορ αυτοκινήτων της Jaguar που τροφοδοτούνται από κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Με τις ειδικές εκδόσεις «75» της F-Type, η Jaguar βάζει τέλος σε μια πορεία 75 ετών στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η οποία είχε ως αφετηρία την εμβληματική XK120.

H F-Type, η οποία παρουσιάστηκε το 2013 ως αντικαταστάτης της XK, μπαίνει το 2023 στον τελευταίο χρόνο ζωής της αντλώντας ισχύ από έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης με 300 ίππους και δύο εκδόσεις του 5λιτρου supercharged V8 των Βρετανών, που αποδίδoυν 450 και 575 ίππους στις εκδόσεις 75 και R 75, αντίστοιχα.

Jaguar F-Type

Σχεδιαστικά, δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, πέραν εκείνων που… στολίζουν έτι περαιτέρω των εσωτερικό διάκοσμο και την κουπέ ή κάμπριο εξωτερική περιβολή της F-Type. Εν προκειμένω, οι πινελιές αφορούν στα νέα λογότυπα, στις μαύρες γυαλιστερές ζάντες των 20 ιντσών, στο νέο χρώμα Giola Green και στο δέρμα Windsor που κοσμεί την καμπίνα.

Jaguar F-Type

Όλες οι εκδόσεις της F-Type, συμπεριλαμβανομένης της 4κύλινδρης, διατίθενται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η έκδοση με τον 3λιτρο Ingenium διατίθεται αποκλειστικά με κίνηση στους πίσω τροχούς. Η πίσω κίνηση αποτελεί επιλογή στην 8κύλινδρη έκδοση των 450 ίππων, η οποία διατίθεται και με κίνηση σε όλους τους τροχούς, σε συνδυασμό με το σύστημα Intelligent Driveline Dynamics – και οι δύο διατίθενται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Jaguar F-Type

Η έκδοση των 575 ίππων είναι αποκλειστικά τετρακίνητη, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε κάτι περισσότερο από 3,5 δλ.

Στο τέλος του κύκλου ζωής της F-Type στο πέρας του 2023, η γκάμα της Jaguar θα απαρτίζεται από την F-Pace, την Ε-Pace, την XF και την XE, έως την άφιξη από το 2025 και μετά μιας ηλεκτρικής τριπλέτας crossover/SUV μοντέλων.

Jaguar F-Type

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Jaguar F-Type
  • Jaguar F-Type
  • Jaguar F-Type
  • Jaguar F-Type
  • Jaguar F-Type
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ