top icon
Επικαιρότητα

Και η Samsung στο «χορό» της αυτόνομης οδήγησης

Οι αρχές της Κορέας έδωσαν την έγκρισή τους ώστε η γνωστή εταιρεία να ξεκινήσει τις δοκιμές της σε πραγματικές συνθήκες στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Ο γνωστός τεχνολογικός γίγαντας της Samsung πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα στα πλαίσια της ανηλεούς «κούρσας» που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του είδους στον τομέα της «πιλοτικής οδήγησης». Σύμφωνα με δημοσιεύματα των κορεατικών μέσων ενημέρωσης, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της χώρας έδωσε την έγκρισή του ώστε η Samsung να ξεκινήσει να δοκιμάζει στους δρόμους της Σεούλ τις σχετικές τεχνολογίες της. Έτσι, η εταιρεία έρχεται να μπει και αυτή στο «χορό» της αυτόνομης οδήγησης ακολουθώντας κατά πόδας τα αντίστοιχα βήματα των Google, Apple και Uber.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Korea Herald, η οποία επικαλείται δηλώσεις στελεχών της Samsung, η προαναφερθείσα έγκριση αφορά μόνο σε δοκιμές λογισμικών που έχουν να κάνουν με την εν λόγω τεχνολογία και όχι με την εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων από την ίδια την εταιρεία. Για το λόγo αυτό, η εξέλιξη των πρώτων θα πραγματοποιηθεί με την αρωγή ειδικά τροποποιημένων οχημάτων της επίσης κορεατικής Hyundai, τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με όλους τους απαραίτητους αισθητήρες και κάμερες. _Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ