Επικαιρότητα Κόσμος

Κλεφτή ματιά στη νέα Mercedes-AMG A35

Η γερμανική εταιρεία συνεχίζει το teaser της νέας Mercedes-AMG A35 δημοσιοποιώντας επιπλέον φωτογραφίες του νέου της μοντέλου.

H Mercedes συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα της A-Class σχεδιάζοντας να φέρει στο φως σε λίγες μέρες από σήμερα την έκδοση A35, η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας της με τη θυγατρική AMG. Εξ ου και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα ονομάζεται Mercedes-AMG και όχι απλά Mercedes A35 AMG. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, κάτω από το καπό θα φιλοξενείται μια εκ βαθέων αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού 2λιτρου και 4κύλινδρου Μ260 κινητήρα που γνωρίσαμε στην Α45. Με την κωδική ονομασία, πλέον, Μ270, θα διαθέτει νέα κυλινδροκεφαλή, διαφορετικά πιστόνια και ένα software διαχείρισης που θα περιορίζει τη μέγιστη ισχύ κοντά στους 300 «μόλις» ίππους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η νέα Α35 θα απαιτεί χρόνο για το τυπικό «0-100» κοντά στα 4,5 δλ., με την επερχόμενη μέσα στο 2019, A45, να πέφτει για την ίδια δοκιμασία κάτω από τα 4 δλ.

Σχεδιαστικά, ο σπορ χαρακτήρας του μοντέλου που θα κληθεί να... παλέψει απέναντι στις BMW 140i και VW Golf R, θα είναι διάχυτος. Μεγαλύτεροι τροχοί, πιο τονισμένα φτερά, χαμηλότερο ύψος από το έδαφος και ένα ζεύγος απολήξεων στο πίσω μέρος θα συνθέτουν μεταξύ άλλων το αισθητικό προφίλ της νέας Α35. Στον τομέα των υπόλοιπων μηχανικών μερών δεν αποκλείεται να δούμε μια πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Περισσότερα αναμένεται να μάθουμε μέσα στις προσεχείς ημέρες, με την αρωγή ασφαλώς των απαραίτητων teaser των Γερμανών, που θα «οδηγήσουν» στην πλήρη αποκάλυψη της νέας Α35 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου. Έως τότε, ας οπλιστούμε λοιπόν με τη δέουσα για τις περιστάσεις υπομονή._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου