top icon
Κόσμος

Lamborghini SC63 LMDh: Το νέο υβριδικό των 680 ίππων

Στο Le Mans θα αγωνιστεί η νέα Lamborghini SC63 LMDh, που κάνει πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed 2023.

Η αγωνιστική ομάδα της Lamborghini παρουσίασε στο Goodwood Festival of Speed, το πρώτο υβριδικό πρωτότυπο με την ονομασία SC63. Στις αμέσως επόμενες εβδομάδες ξεκινάει τις δοκιμής, προκειμένου να είναι έτοιμο για τη συμμετοχή του στους αγώνες αντοχής της κατηγορίας Hypercar, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA 2024.

Αυτό που βλέπεις σίγουρα δεν μοιάζει με οποιοδήποτε μοντέλο παραγωγής της Lamborghini. Κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο, καθώς τα αγωνιστικά LMDh ακολουθούν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες για την κατασκευή τους. Τα κάθετα φωτιστικά σώματα είναι ίσως τα μόνα που αποτελούν στοιχείο της ταυτότητας των μοντέλων της ιταλικής φίρμας.

Lamborghini SC63 LMDh

Lamborghini SC63 LMDh

Κατά τα λοιπά, η Lamborghini SC63 είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό πρωτότυπο, με την μεγάλη πίσω αεροτομή να ξεχωρίζει. Επίσης, ο χρωματισμός σε «Verde Mantis» με μια αγωνιστική λωρίδα σε πράσινο χρώμα παραπέμπει στην ιταλική σημαία. Οι αεραγωγοί που σχεδίασε το Centro Stile προσφέρουν λειτουργικότητα, αλλά και στιλ, παραπέμποντας σε Countach, ενώ οι θόλοι σε Renuelto.

Το σασί είναι μονοκόκ από τη Ligier, καθώς οι κανόνες LMDh απαιτούν από όλους τους συμμετέχοντες, να χρησιμοποιούν σασί από μια ομάδα προμηθευτών. Το αγωνιστικό της Lamborghini εφοδιάζεται με έναν εντελώς νέο κινητήρα της εταιρείας, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά για αυτό το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Lamborghini SC63 LMDh

Lamborghini SC63 LMDh

Είναι ένας V8 3,8 λίτρων, διπλά υπερτροφοδοτούμενος. Η ισχύς του κινητήρα δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά συνολικά το υβριδικό σύστημα, σύμφωνα με τους κανονισμούς LMDh αποδίδει 500 kW (680 ίππους). Το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει μια γεννήτρια – κινητήρα και μια μπαταρία με μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου της Bosch.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι κοινό για όλα τα αυτοκίνητα LMDh, με τη Lamborghini όμως να έχει προσαρμόσει τις σχέσεις έτσι ώστε να ταιριάζουν καλύτερα με τον κινητήρα της. Τα αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν είναι δύο, με το ένα να κάνει ολόκληρη τη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA για το 2024, ενώ το άλλο θα έχει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Αντοχής της Βόρειας Αμερικής IMSA.

Η ομάδα στην οποία ανήκουν είναι η Iron Lynx, η οποία έχει ήδη εμπειρία από τη Lamborghini με μια Huracan GT3 Evo 2 στο IMSA και στη σειρά GT World Challenge Europe. Σ’ αυτή τη φάση, η SC63 κάνει δοκιμές, προκειμένου να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα του 2024. Οι οδηγοί θα είναι οι Mirko Bortolotti και Andrea Caldarelli, μαζί με τους νέους στην ομάδα Daniil Kvyat και Romain Grosjean που προέρχονται από τον κόσμο της Formula 1.

Lamborghini SC63 LMDh

Lamborghini SC63 LMDh

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ