top icon
Κόσμος

Lancia: Νέα σειρά ντοκιμαντέρ για την ιστορία της – Επεισόδιο 1o (+video)

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ της Lancia, οι Luca Napolitano, CEO της εταιρείας και Jean-Pierre Ploué, επικεφαλής Σχεδίασης της Stellantis και της Lancia, μιλούν για το ντιζάιν και την ομορφιά.

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ ξεκινά την πορεία της με στόχο να σηματοδοτήσει τους εορτασμούς για τα 115α γενέθλια της Lancia, στις 27 Νοεμβρίου. Με τίτλο «Κομψότητα σε κίνηση», στη σειρά ο Luca Napolitano, CEO της Lancia, σε κάθε επεισόδιο θα έχει έναν φιλοξενούμενο με το οποίον συζητούν για τη μάρκα που αγαπούν χιλιάδες φίλοι του αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.

«Αν η Lancia έχει τόσους πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμοτο οφείλει στη ξεχωριστή της σχεδίαση και τη διαχρονική ομορφιά και κομψότητα των μοντέλων της. Στα 115 χρόνια πορείας της, η Lancia δημιούργησε αυτοκίνητα που παρέμειναν στις καρδιές του κόσμου παρά το πέρασμα του χρόνου.

«Ο ίδιος ο Vincenzo Lancia είχε μια πολύ ξεκάθαρη ιδέα για το πώς πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο: καινοτόμο σε τεχνικό και στιλιστικό επίπεδο, ευέλικτο και συμπαγές» δηλώνει ο Luca Napolitano.

Στο πρώτο επεισόδιο του νέου ταξιδιού που έχει τίτλο «Διαχρονική Σχεδίαση», ο Luca Napolitano συζητά με τον Jean-Pierre Ploué, για μερικά από τα ορόσημα στην ιστορία της μάρκας.

Αφετηρία είναι τα πρώτα μοντέλα της Lancia, τα οποία ήδη ήταν μπροστά από την εποχή τους, όπως το “12HP” του 1907, το πρώτο αυτοκίνητο με χαμηλό και ελαφρύ πλαίσιο, το οποίο χρησιμοποιούσε άξονα την εποχή που όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούσαν αλυσίδες για τη μετάδοση της κίνησης.

Lancia

Συνέχεια έχουν τα αυτοκίνητα των οποίων το στιλ αναπτύχθηκε γύρω από τις τεχνικές καινοτομίες που αυτά έφεραν και κατέστησαν τη Lancia μια πρωτοπόρα μάρκα. Για παράδειγμα ο μηχανισμός για το άνοιγμα της πόρτας που δεν απαιτούσε την παρουσία κεντρικής κολώνας, ο οποίος παρουσιάστηκε το 1930 και θα αποτελούσε την αρχή για σειρά πρωτοποριακών ιδεών.

Ακόμα ένα παράδειγμα είναι η Aprilia, ένα μοντέλο που βασίστηκε στην ρηξικέλευθη για εκείνη την εποχή εφαρμογής προηγμένων αεροδυναμικών στοιχείων σε ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Μία Lancia βεβαίως δεν θα μπορούσε παρά να είναι προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια, τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό της, όπως η Aurelia B24 Spider, με τις λιτές φόρμες και την απουσία χειρολαβών ώστε να μην επηρεάζονται οι τέλειες γραμμές της.

Παράλληλα η Lancia αποτελεί και ένα ορόσημο του Ιταλικού στιλ, με την Lancia Thema 8.32 που εφοδιαζόταν με κινητήρα από την Ferrari, να διαθέτει ένα πολυτελές εσωτερικό, όπου το ταμπλό είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ξύλο.

«Η Lancia δεν ακολουθεί την αισθητική για την αισθητική. Η Lancia είναι design με όλη την έννοια του όρου. Αγκαλιάζει το Ιταλικό στιλ με ένα μοναδικό συνδυασμό κλασσικής κομψότητας, δημιουργικότητας και πάθους. Αυτό το λέω ως ένας Γάλλος σχεδιαστής, με μια νέα οπτική για το τι είναι Ιταλικό για τη Lancia, αλλά και γενικά τι σημαίνει σχεδίαση αυτοκινήτων.

«Η Lancia γνωρίζει τον τρόπο να δημιουργεί μοντέλα με εκλεπτυσμένη σχεδίαση, αλλά και ουσία. Αφαιρεί οτιδήποτε περιττό και βρίσκει την ομορφιά στην αγνότητα της φόρμας. Αυτό είναι το μάθημα μας διδάσκει η μάρκα και αποτελεί την έμπνευση για το μέλλον της, », εξηγεί ο κ. Jean-Pierre Ploué.

Μετά το πρώτο, η αναδρομή στην ιστορία της Lancia θα συνεχιστεί με το επόμενο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τις ρίζες της μάρκας, οι οποίες αποτελούν ένα ισχυρό θεμέλιο για το μέλλον της.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο με το πρώτο επεισόδιο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ