top icon
Κόσμος

Αυτή είναι η ηλεκτρική Maserati GranTurismo Folgore

Η Maserati μπαίνει στην πρίζα δείχνοντας μας για πρώτη φορά τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική GranTurismo Folgore.

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες της νέας Maserati GranTurismo Folgore η οποία εγκαινιάζει τη νέα εποχή για τη διάσημη ιταλική εταιρεία που είναι άμεσα συνυφασμένη με την ηλεκτροκίνηση και την… πρίζα.

Για την περίσταση μάλιστα, πίσω από το τιμόνι της αμιγώς ηλεκτρικής GranTurismo Folgore βρέθηκε ένας εκλεκτός καλεσμένος: ο CEO του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares. O Πορτογάλος μάνατζερ άδραξε την ευκαιρία και βρέθηκε για λίγο πίσω από το τιμόνι του νεου EV της Maserati με αφορμή την παρουσία του τελευταίου στο Ε-Prix της Ρώμης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην αιώνια πόλη στα πλαίσια του ηλεκτρικού θεσμού της Formula E, στον οποίο η Maserati θα δώσει το «παρών» από το 2023 και μετά.

Maserati GranTurismo Folgore

Η νέα GranTurismo Folgore θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Maserati που θα υιοθετεί 100% ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης. Κατασκευασμένη στον κόμβο παραγωγής οχημάτων του Mirafiori, θα κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά το 2023 προσφέροντας «τεχνολογίες αιχμής, εξαιρετική απόδοση, άνεση και κομψότητα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιταλική εταιρεία στις επίσημες δηλώσεις της.

Η Maserati θα γίνει επίσης η πρώτη ιταλική μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων που θα παράγει 100% ηλεκτρικά μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα, η γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025 και ολόκληρη η γκάμα της Maserati θα είναι πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030.

Maserati GranTurismo Folgore

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Maserati θα λανσάρει τη νέα γενιά της Levante, καθώς και τη νέα Quattroporte, αποκλειστικά ως πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025, ενώ αμφότερα θα διαθέτουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Η μάρκα θα δώσει στα ηλεκτρικά μοντέλα της το σήμα Folgore, που στα ιταλικά σημαίνει «αστραπή».Μάλιστα, ο εμπορικός διευθυντής της Maserati, Bernard Loire, δήλωσε ότι η μάρκα θα λανσάρει τις εκδόσεις Folgore των νέων GranTurismo και GranCabrio, μαζί με την πλήρως ηλεκτρική έκδοση της Grecale, την οποία μπορείτε να δείτε στο www.4troxoi.gr στη φωτογραφία που ακολουθεί, «δίπλα» στους Carlos Tavares και Davide Grasso, CEO των Stellantis και Maserati αντίστοιχα.

Maserati Grecale Folgore

Ωστόσο, οι νέες GranTurismo και GranCabrio θα διατίθενται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αξίει επίσης να σημειωθεί ότι πριν το 2025, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα αποκτήσει και η MC20.

Maserati MC20

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Maserati GranTurismo Folgore
  • Maserati GranTurismo Folgore
  • Maserati GranTurismo Folgore
  • Maserati Grecale Folgore
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ