top icon
Επικαιρότητα

Το «mea culpa» της Porsche

Η γερμανική εταιρεία φαίνεται να συνειδητοποίησε τη λάθος επιλογή της αποφασίζοντας να λανσάρει την υπάρχουσα γενιά της 911 GT3 αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Μετά την έντονη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η απόφαση της γερμανικής εταιρείας να προσφέρει τη νέα 911 GT3 αποκλειστικά με το γνωστό και μη εξαιρετέο, πλέον, PDK κιβώτιο, η Porsche έφερε… εσπευσμένα στη Γενεύη ως αντιστάθμισμα του παραπάνω «ελλείμματος» τη νέα 911 R, ένα αυτοκίνητο που ουσιαστικά δεν είναι τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο, από μια σχεδιαστικά πιο ήπια GT3 RS με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων!

Όπως όλα δείχνουν, η 911 R δεν είναι παρά μια «προσωρινή λύση» για τους φανατικούς λάτρεις των καθαρόαιμων Porsche, αφού, όπως ρητά διαβεβαιώνει με δηλώσεις του στο βρετανικό autocar ο Andreas Preuninger, o άνθρωπος που χρόνια τώρα κρύβεται πίσω από κάθε δημιουργία των Γερμανών που κοσμείται με τα αρχικά «GT», το… λάθος θα διορθωθεί με την επόμενη γενιά της νέας 911 GT3 να εξοπλίζεται κατ’ επιλογή με το χειροκίνητο κιβώτιο της 911 R! Σε αντιδιαστολή, η νέα GT3 RS θα συνεχίζει να προσφέρεται αποκλειστικά με το «διπλόσδισκο» PDK κιβώτιο των Γερμανών. Τόσο η νέα GT3, όσο και πιο σκληροπυρηνική της παραλλαγή, η RS, θα συνεχίσουν στο προσεχές μέλλον να κινούνται από ατμοσφαιρικούς κινητήρες, παρά την αναγκαστική(;) στροφή της οικογένειας «911» στους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες μπόξερ.

Ο Preuninger ξεκαθάρισε πως οι μοναδικές «GT» εκδοχές της 911, οι οποίες θα συνεχίσουν να φέρουν στο πίσω μέρος του αμαξώματός τους υπερτροφοδοτουμενους κινητήρες, θα είναι οι νέες GT2 και GT2 RS που θα παρουσιαστούν, κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στο 2017.

Ο Γερμανός «Mr. GT3» διαβεβαίωσε, επίσης, πως και η επόμενη γενιά της Cayman GT4 θα συνεχίσει να διατίθεται μ’ έναν «κεντρικά» τοποθετημένο 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα, παρά το γεγονός ότι οι νέες και πιο ταπεινές εκδοχές του «μικρού» κεντρομήχανου κουπέ της Porsche, θα εξοπλίζονται, όπως ήδη συμβαίνει με τη νέα 718 Boxster, με 4κύλινδρους κινητήρες turbo._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ