Επικαιρότητα Κόσμος

Mercedes: Δοκιμές με αυτόνομες S-Class σε συνεργασία με την Bosch

Οι δύο γερμανικές εταιρείες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες με σημείο αναφοράς τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης στους δρόμους της πόλης San Jose.

Στο San Jose της Καλιφόρνια, σε μία πόλη με περισσότερους από 1 εκ. κατοίκους, τόσο η Mercedes όσο και η Bosch είναι έτοιμες να ξεκινήσουν να δοκιμάζουν από τα μέσα του 2019 και μετά έναν στόλο από αυτόνομες S-Class, οι οποίες θα είναι εφοδιασμένες με το «πιλοτικό» πρόγραμμα επιπέδου 4 και 5. Όπως ανακοινώθηκε, οι συνεργαζόμενες γερμανικές εταιρείες αναπτύσσουν από κοινού τα πρωτότυπα προγράμματα αυτόνομης οδήγησης, μαζί ασφαλώς με τους προηγμένους αλγορίθμους που θα τα συνοδεύουν. Από τη μεριά της, η Daimler θα παρέχει - μεταξύ άλλων - στο κοινό αυτό εγχείρημα τα απαραίτητα οχήματα ανάπτυξης, καθώς και τις εγκαταστάσεις. Όπως είναι αναμενόμενο, η Bosch θα είναι αυτή που θα προσφέρει τους αισθητήρες, καθώς και τις ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου των εν λόγω συστημάτων.

«Το πρόγραμμα αυτό είναι μία ευκαιρία να διερευνήσουμε πώς τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε καλύτερα στις μελλοντικές ανάγκες μεταφοράς», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης San Jose, Sam Liccardo.

«Δεδομένου ότι πολλά χρόνια προσπαθούμε να προχωρήσουμε στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, με αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα αποκτήσουμε πολύτιμες γνώσεις για τα αυτοματοποιημένα συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον», δήλωσε από τη δική του σκοπιά ο Αντιπρόεδρος της Drive Technologies και Automated Driving της Daimler, Michael Hafner._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου