top icon
Κόσμος

Η Bosch επενδύει €400 εκατ. στην παραγωγή ημιαγωγών

Η Bosch επενδύει €400 εκατ. για την επέκταση των υφιστάμενων μονάδων παραγωγής ημιαγωγών σε Γερμανία και Μαλαισία που θα είναι έτοιμες να τεθούν σε λειτουργία το 2023.

Η πρώτη, νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών της Bosch η οποία θα επεκταθεί την προσεχή περίοδο έχει την έδρα της στο Reutlingen της Δρέσδης και η δεύτερη στη Μαλαισία, στην πόλη Penag.

«Η ζήτηση για ημιαγωγούς συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Υπό το φως των τρεχουσών εξελίξεων, επεκτείνουμε συστηματικά την παραγωγή ημιαγωγών, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή υποστήριξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Bosche, Volkmar Denner.

Η Bosch θα επενδύσει €150 εκατ. στο Reutlingen με ταυτόχρονη αύξηση του εργατικού δυναμικού κατά 150 άτομα. Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης αυτής προορίζεται για την κατασκευή ενός νέου χώρου με επιφάνεια 4.000 τ.μ., επιπλέον του υφιστάμενου των 35.000 τ.μ., στον οποίο θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες δοκιμές σε συνθήκες όπου η θερμοκρασία, ο φωτισμός, ο θόρυβος και αρκετοί άλλοι παράγοντες που αφορούν τον αέρα θα ελέγχονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

«Κάθε επιπλέον ημιαγωγός που παράγουμε θα βοηθήσει στην τρέχουσα κατάσταση», δηλώνουν οι ιθύνοντες της Bosch.

Διαβάστε επίσης: Οι ελλείψεις ημιαγωγών θα συνχισούν και το 2022, δηλώνει ο ACEA

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει ένα νέο αυτοματοποιημένο κέντρο δοκιμών για ημιαγωγούς στην Penang της Μαλαισίας, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2023. Συνολικά, η Bosch διαθέτει περισσότερα από 100.000 τ.μ. γης στην ηπειρωτική ζώνη της Penang, η οποία θα αναπτυχθεί σταδιακά. Αρχικά, το νέο κέντρο δοκιμών θα καλύπτει μια έκταση περίπου 14.000 τετραγωνικών μέτρων απασχολώντας 400 επιπλέον εργαζομένους.

Semiconductors

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ