top icon
Κόσμος

Ημιαγωγούς θα σχεδιάζουν και θα πουλούν από κοινού οι Stellantis και Foxonn

Η Stellantis δημιουργεί μαζί με την Foxconn μια κοινοπραξία με «επίκεντρο» κοινές δράσεις στον τομέα των ημιαγωγών.

Η Stellantis και η Foxconn ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία της κοινοπραξίας SiliconAuto, μιας κοινής επιχείρησης με ποσοστό ιδιοκτησίας 50/50, η οποία θα εστιάσει στο σχεδιασμό και την πώληση μιας οικογένειας ημιαγωγών τελευταίας γενιάς. Αυτοί οι ημιαγωγοί θα προμηθεύουν κατασκευαστές οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς της Stellantis, από το 2026.

Η κοινή επιχείρηση των Stellantis και Foxconn συνδυάζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της δεύτερης και την τεχνογνωσία της στον κλάδο της πληροφορικής και των συστημάτων ενημέρωσης με τη βαθιά γνώση της πρώτης στις διαφορετικές ανάγκες κινητικότητας σε όλο τον κόσμο. Επί της ουσίας, η SiliconAuto θα παρέχει στους πελάτες ημιαγωγούς με επίκεντρο την αυτοκινητοβιομηχανία για τον αυξανόμενο αριθμό λειτουργιών και μονάδων που ελέγχονται από υπολογιστή, ιδιαίτερα εκείνων που χρειάζονται για ηλεκτρικά οχήματα.

Τα προϊόντα της SiliconAuto θα υποστηρίξουν τις μελλοντικές ανάγκες ημιαγωγών της Stellantis, και της Foxconn, συμπεριλαμβανομένης της STLA Brain, της νέας ηλεκτρικής-ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής της πρώτης υποστηρίζοντας πλήρεις δυνατότητες ενημέρωσης over-the-air.

Stellantis - SiliconAuto

«Η Stellantis θα επωφεληθεί από μια ισχυρή προμήθεια βασικών εξαρτημάτων, η οποία είναι κρίσιμη για την τροφοδότηση του γρήγορου, καθορισμένου από λογισμικό μετασχηματισμού των προϊόντων μας», δήλωσε ο Chief Technology Officer της Stellantis, Ned Curic. «Στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε οχήματα που συνδέονται άψογα με την καθημερινή ζωή των πελατών μας και προσφέρουν κορυφαίες στην κατηγορία τους ικανότητες χρόνια μετά την αποχώρησή τους από τη γραμμή συναρμολόγησης. Με αυτήν την κοινοπραξία, μπορούμε να δημιουργήσουμε στοχευμένες καινοτομίες με μια αποτελεσματική συνεργασία».

Η SiliconAuto θα έχει την έδρα της στην Ολλανδία. Η ομάδα διαχείρισης της κοινοπραξίας περιλαμβάνει στελέχη και από τους δύο ιδρυτικούς εταίρους.

Εκτός από τη SiliconAuto, η Stellantis και η Foxconn κατέχουν από κοινού την επιχείρηση Mobile Drive που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη έξυπνων κόκπιτ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ