top icon
Κόσμος

Τα νέα ηλεκτρικά οχήματα της Foxconn

Η ταϊβανέζικη Foxconn, η κατασκευάστρια με άλλα λόγια εταιρεία του Apple iPhone, παρουσίασε τρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας τρέχουν με νέα πλην όμως γνωστά ονόματα στον τομέα της τεχνολογίας να «τοποθετούνται» και αυτά με τη σειρά τους στον αναπτυσσόμενο κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία. Ένας από αυτούς είναι και η Foxconn.

Εν προκειμένω, η ταϊβανέζικη εταιρεία παρουσίασε χθες διαδικτυακά τρία νέα EV υπό τη σκέπη της μάρκας Foxtron, η οποία αποτελεί μια κοινοπραξία ανάμεσα στην κατασκευάστρια εταιρεία του Apple iPhone και της Yulon Motor, της μεγαλύτερης με άλλα λόγια αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ταϊβάν.

Όπως ανακοινώθηκε κα τα τρία ηλεκτρικά οχήματα της Foxconn (ένα σεντάν, ένα SUV και ένα λεωφορείο) βασίζονται στην open source πλατφόρμα MIH της τελευταίας φέροντας προς ώρας τις ονομασία Model C, Model E και Model T.

Foxconn - Model E

Το Model E είναι ένα πολυτελές sedan που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Pininfarina. Με μπαταρία 96 kWh και συνδυαστική ισχύ 750 ίππων, εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ. και αυτονομία του είναι 720 χλμ.

To Model C είναι ένα SUV με μήκος 4,64 μ. και μεταξόνιο 2,86 μ. που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες. Η αυτονομία που εξασφαλίζει η μπαταρία των 58 kWh με μία φόρτιση μπορεί να φτάσει έως και τα 600 χλμ. ενώ η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4 δλ.

Το Model T, τέλος, είναι ένα «στιλάτο αστικό λεωφορείο» με αυτονομία 400 περίπου χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.

Foxconn - Model T

Σε κάθε περίπτωση η Foxconn ξεκαθάρισε πως δεν θα πουλά η ίδια τα τρία αυτά μοντέλα – αντιθέτως προτίθεται να τα κατασκευάσει για λογαριασμό άλλων εταιρειών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Model E θα φορέσει τα σήματα ενός κατασκευαστή εκτός Ταϊβάν, σε αντίθεση με τo Model C που θα κοσμείται από το 2023 με τα logos της Yulon Motor.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Foxconn - Model T
  • Foxconn - Model C
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ