top icon
Κόσμος

VW Group και Bosch συνεργάζονται στην αυτόνομη οδήγηση

Το VW Group και η Bosch ανακοίνωσαν σήμερα τη σύναψη συμφωνίας που θα επιταχύνει την εισαγωγή λειτουργιών αυτοματοποιημένης οδήγησης σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων του γερμανικού ομίλου.

Οι Bosch και VW Group ανακοίνωσαν σήμερα ότι προτίθενται να εξελίξουν από κοινού μια υπερσύγχρονη, τυποποιημένη πλατφόρμα λογισμικού με επίκεντρο την αυτόνομη-αυτοματοποιημένη οδήγηση και στόχο τη χρήση της σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων που πωλούνται υπό τις μάρκες του γερμανικού ομίλου – και επομένως σε έναν από τους μεγαλύτερους στόλους οχημάτων στον κόσμο.

«Η πρόοδος στην αυτοματοποιημένη οδήγηση γίνεται ένα βήμα τη φορά. Στη Bosch, εργαζόμαστε με επιτυχία σε αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Μαζί με το VW Group θα επιταχύνουμε την κυκλοφορία στην αγορά των μερικώς και άκρως αυτοματοποιημένων λειτουργιών οδήγησης σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων, και έτσι θα τις καταστήσουμε διαθέσιμες σε όλους. Αυτό θα κάνει την οδήγηση στους δρόμους πιο ασφαλή και ξεκούραστη», δήώσσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch, Dr. Markus Heyn. «Θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις λύσεις που δημιουργούμε και στους άλλους πελάτες μας και με αυτόν τον τρόπο να θέτουμε νέα πρότυπα».

Σε διάφορες τοποθεσίες που ανήκουν στις δύο εταιρείες, και ιδιαίτερα στη Στουτγάρδη και το Ίνγκολσταντ, συνεργάτες των δύο εταιρειών (έως και 1.000 συνολικά) σκοπεύουν να αναπτύξουν μια πλατφόρμα λογισμικού με γνώμονα τα δεδομένα που θα συλλέγονται βάσει πληροφοριών από το περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό, θα δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα καινοτόμο περιβάλλον ανάπτυξης για την καταγραφή, την αξιολόγηση και την επεξεργασία των εν λόγω δεδομένων που θα χρησιμοποιήσει επίσης μεθόδους άμεσα συνδεδεμένους με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η ιδέα πίσω από το project αυτό ειναι απλή. Όσο πιο εκτεταμένο είναι το σύνολο των δεδομένων από πραγματικές καταστάσεις στο δρόμο, τόσο πιο αξιόπιστη και «φυσική» μπορεί να είναι η σχεδίαση των μερικώς και εξαιρετικά αυτοματοποιημένων λειτουργιών οδήγησης.

«Ο καλύτερος τρόπος για την ανάπτυξη της αυτοματοποιημένης οδήγησης είναι η οδική κυκλοφορία. Με τη βοήθεια ενός από τους μεγαλύτερους στόλους συνδεδεμένων οχημάτων στον κόσμο, θα αποκτήσουμε πρόσβαση σε μια τεράστια βάση δεδομένων. Αυτό θα μας επιτρέψει να μεταφέρουμε τα αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης σε ένα νέο επίπεδο. Όλοι οι πελάτες μας θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό», δηλώνει ο Mathias Pillin, Πρόεδρος της Bosch Cross-Domain Computing Solutions.

«Μαζί, μπορούμε να δοκιμάσουμε τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης σε ευρύτερη κλίμακα σε πραγματικά οχήματα και να τις εισάγουμε πιο γρήγορα στον πραγματικό κόσμο. Δεν υπήρξε ποτέ μια συμμαχία σαν αυτή στην αυτοκινητοβιομηχανία», δηλώνει από τη μεριά του Ingo Stürmer, διευθυντής από το στρατόπεδο του τμήματος εξέλιξης λογισμικού οχημάτων CARIAD του VW Group.

VW Group

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ