top icon
Κόσμος

Αγωγές εναντίον του VW Group για την φωτιά στο πλοίο Felicty Ace

Το VW Group βρίσκεται αντιμέτωπο με αγωγές στη Γερμανία, με τους ενάγοντες να ισχυρίζονται ότι η μπαταρία μιας ηλεκτρικής Porsche πυροδότησε την καταστροφική φωτιά στο πλοίο Felicty Ace.

Το VW Group βρίσκεται αντιμέτωπο με δύο αγωγές στη Γερμανία με τους ενάγοντες να ισχυρίζονται ότι η μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος της Porsche ήταν αυτή που προκάλεσε την πυρκαγιά το 2022 σε ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο – το Felicity Ace – που τελικά βυθίστηκε μαζί με χιλιάδες αυτοκίνητα τα οποία και μετέφερε.

Μία από τις αγωγές κατατέθηκε σε δικαστήριο στη Στουτγάρδη, στην έδρα της Porsche.

Ανάμεσα στους ενάγοντες ήταν η Mitsui OSK Lines, η εταιρεία-διαχειριστής του πλοίου, καθώς και η Allianz, η οποία ήταν η υπεύθυνη ασφαλιστική εταιρεία για το Felicity Ace.

Οι εν λόγω αγωγές φέρεται να έχουν κατατεθεί πριν από ένα χρόνο, αλλά πρόσφατα μπήκε φρένο στην όλη διαδικασίας λόγω των συνομιλιών μεσολάβησης που είχαν προγραμματιστεί

Από τη μεριά του, το VW Group επιβεβαίωσε την ύπαρξη των εν λόγω αγωγών, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό.

Η φωτιά στο πλοίο Felicity Ace

Το Felicity Ace με σημαία Παναμά έπιασε φωτιά κοντά στο αρχιπέλαγος των Αζορών στον Ατλαντικό Ωκεανό πριν από δύο χρόνια και έμεινε ακίνητο μετά τη διάσωση του πληρώματος, πριν τελικά βυθιστεί.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν μετά το συμβάν, στο πλοίο ήταν φορτωμένα 3.965 οχήματα των Audi, VW, Porsche, Bentley και Lamborghini, πολλά από τα οποία ήταν ηλεκτρικά. Η ζημιά για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμήθηκε σε τουλάχιστον 155 εκατομμύρια δολάρια.

Το Felicity Ace ήταν ιδιοκτησίας της εταιρείας Snowscape Carriers SA. Το ταξίδι του ξεκίνησε από το Emden της Γερμανίας – όπου η VW έχει εργοστάσιο – με προορισμό το Davisville, R.I., ένα λιμάνι περίπου 70 μίλια νότια της Βοστώνης. Στο πλοίο είχαν φορτωθεί μεταξύ άλλων περίπου 1.100 Porsche και 189 Bentley.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η φωτιά προήλθε από την μπαταρία ιόντων λιθίου ενός ηλεκτρικού μοντέλου της Porsche αναφέροντας ότι το VW Group δεν τους ενημέρωσε για τον κίνδυνο και τις απαραίτητες προφυλάξεις που απαιτούνται για τη μεταφορά τέτοιων οχημάτων.

Felicity Ace - VW Group

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ