top icon
Κόσμος

Το VW Group βάζει προσωρινά μαχαίρι στην παραγωγή δύο ηλεκτρικών μοντέλων του

Η χαμηλή ζήτηση ωθεί το VW Group να βάλει προσωρινό φρένο στην παραγωγή δύο ηλεκτρικών μοντέλων της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκυρης Automotive News, το VW Group σκοπεύει να βάλει προσωρινά φρένο στην παραγωγή δύο γνωστών EV της που κατασκευάζονται εντός Γερμανίας σε δύο μάλιστα μονάδες του.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή των ηλεκτρικών VW ID.3 και Cupra Born στα εργοστάσιά της στο Zwickau και στη Δρέσδη τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης.

Λόγω της τρέχουσας κατάστασης της αγοράς, η παραγωγή θα μειωθεί κατά τις φθινοπωρινές διακοπές στη Σαξονία από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

VW ID.3 - Tesla - VW Group

Μία από τις δύο γραμμές παραγωγής θα κλείσει προσωρινά στο εργοστάσιο του Zwickau. Η παραγωγή των μοντέλων ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron θα συνεχιστεί, δήλωσε η VW.

Η παραγωγή του ID.3 στη Δρέσδη θα ανασταλεί από τις 2 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί στις 16 Οκτωβρίου.

Όλα τα μοντέλα ID που κατασκευάστηκαν στο Zwickau και τη Δρέσδη υποστηρίζονται από την ηλεκτρική πλαφόρμα MEB του VW Group.

VW ID.3

Η VW αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των εργαζομένων που επηρρεάζονται από την εν λόγω απόφασή της. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν θα επεκτείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου 269 εργαζομένων στο πλήρως ηλεκτρικό εργοστάσιό της στο Zwickau.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες από το υψηλότερο κόστος ενέργειας, διαβίωσης και δανεισμού, καθώς και από τις ανησυχίες των καταναλωτών σχετικά με την υποδομή φόρτισης και την αυτονομία των μπαταριών.

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στους κόλπους του VW Group, αντιμετωπίζουν επίσης έντονο ανταγωνισμό από την Tesla αλλά και από τους Κινέζους κατασκευαστές, όπως η MG.

MG4 electric xpower

MG4

Επιπρόσθετα, η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να τερματίσει τις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους στόλους εταιρειών οδήγησε σε αύξηση 171% στις ταξινομήσεις νέων EV τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι αναλυτές του κλάδου αναμένουν ότι οι πωλήσεις EV θα επιβραδυνθούν για το υπόλοιπο του έτους.

Το επόμενο έτος οι πωλήσεις EV θα είναι σταθερές και θα επιστρέψουν σε ταχεία ανάπτυξη μόνο μετά το 2025, σύμφωνα με τον Matthias Schmidt, ο οποίος παρακολουθεί την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Δυτικής Ευρώπης για λογαριασμό της Schmidt Automotive Research.

VW Group

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ