top icon
Κόσμος

Ακόμα πιο «καυτή» έκδοση VZ για το ηλεκτρικό Cupra Born

Περισσότερη ισχύ και ακόμα πιο σπορτίφ set-up για τη νέα έκδοση VZ του Cupra Born.

Το ακρωνύμιο «VZ» παραπέμπει στην ισπανική λέξη «veloz» που σημαίνει «γρήγορα». Και, όπως είναι προφανές, αυτό ακριβώς το προσδιοριστικό ταιριάζει γάντι στην πιο «καυτή» μέχρι στιγμής έκδοση του ηλεκτρικού Born της Cupra που σήμερα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Για την περίσταση, το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του νέου Born VZ αποδίδει τώρα μέγιστη ισχύ 240 kW, δηλαδή 326 ίππους, τιμή αυξημένη κατά 40% σε σχέση με εκείνη της έκδοσης e-Boost. Η ροπή που παράγει είναι επίσης αυξημένη στα 545 Nm – 75% περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη έκδοση του ηλεκτρικού χάτσμπακ της ισπανικής εταιρείας.

Cupra Born VZ

Σύμφωνα με την Cupra, το Born VZ είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα – με άλλα λόγια, ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα από την έκδοση e-Boost – ενώ η τελική ένδειξη στο κοντέρ είναι επίσης αυξημένη και τώρα περιορίζεται στα 200 χλμ./ώρα, έναντι 160 χλμ./ώρα που είναι στην μέχρι τώρα πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου.

Cupra Born VZ

Το Cupra Born VZ φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις και στο πλαίσιο. Η νέα ανάρτηση DCC Sport, η απόκριση του τιμονιού και η βελτιωμένη αίσθηση του πεντάλ του φρένου συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ακόμα πιο σπορτίφ συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος του Born VZ, νέα αμορτισέρ και ελατήρια συνδυάζονται με τις νέες ρυθμίσεις των βαλβίδων των εμπρός αμορτισέρ, ενώ ακόμα πιο άκαμπτες είναι οι αντιστρεπτικές δοκοί. Επίσης, το σύστημα διεύθυνσης έχει αναβαθμιστεί με νέο hardware και software, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Cupra.

Cupra Born VZ

Σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία, η μέγιστη αυτονομία του Cupra Born VZ είναι αυξημένη στα 570 χλμ., χάρη στη βελτιωμένη μπαταρία με ωφέλιμη πλέον χωρητικότητα 79 kWh (+2 kWh). Σε εναλλασσόμενο ρεύμα υποστηρίζεται φόρτιση έως και 11 kW και σε σταθμό ταχείας φόρτισης DC έως και 170 kW.

Cupra Born VZ

Cupra Born VZ: Στο μάτι

Η εξωτερική σχεδίαση του Born VZ ενισχύεται με δύο νέες χρωματικές επιλογές, τις Dark Forest και Midnight Black. Επίσης, διατίθενται δύο σετ από ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με νέα σχεδίαση και μεγαλύτερο πλάτος, σε συνδυασμό με φαρδύτερα ελαστικά υψηλών επιδόσεων.

Στο εσωτερικό, το Born VZ ξεχωρίζει κυρίως για τα μπάκετ καθίσματα, τα οποία συναντάμε και στα Formentor VZ5 και Leon VZ Cup. Στην περίπτωση του Born VZ είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο ύφασμα Seaqual, καθώς και από Dynamica με 73% ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Επίσης, η καμπίνα είναι φωτισμένη με Smart Light τεχνολογία – στάνταρντ εξοπλισμός – ενώ το οριζόντιο LED γύρω από το ταμπλό δίνει στον οδηγό ενδείξεις και προειδοποιήσεις.

Cupra Born VZ

Την ίδια στιγμή, η έκδοση VZ επωφελείται από ένα νέο σύστημα infotainment με μεγαλύτερη οθόνη 12,9 ιντσών, καθώς και από ένα επίσης νέο ηχοσύστημα με απόδοση 425 Watt της Sennheiser. Επίσς, διαθέτει συστήματα ασφάλειας και άνεσης όπως το Side Assist που προειδοποιεί τον οδηγό να αποφύγει οχήματα που βρίσκονται είτε στο τυφλό σημείο του αυτοκινήτου είτε πλησιάζουν με μεγάλη ταχύτητα, το Front Light Assist που ελέγχει αυτόματα τη λειτουργία των προβολέων, το Dynamic Road Sign Display που εντοπίζει τις πινακίδες οδικής σήμανσης, το Exit Warning που ενημερώνει τους επιβάτες πριν ακόμα ανοίξουν τις πόρτες, για τυχόν εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν στο σημείο που πραγματοποιείται η στάθμευση κ.α.

Cupra Born VZ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Cupra Born VZ
  • Cupra Born VZ
  • Cupra Born VZ
  • Cupra Born VZ
  • Cupra Born VZ
  • Cupra Born VZ
  • Cupra Born VZ
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ