top icon
Επικαιρότητα

Mercedes EQ Vision Silver Arrow: Πρεμιέρα στο Pebble Beach

Ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στη W125 του 1937 με την οποία η Mercedes κατέρριψε το 1937 το ρεκόρ ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο παρουσίασε στο Pebble Beach των ΗΠΑ η γερμανική εταιρεία.

Στο Pebble Beach των ΗΠΑ, η Mercedes παρουσίασε το πρωτότυπο EQ Vision Silver Arrow, μία μονοθέσια κατασκευή με ηλεκτροκινητήρα που παραπέμπει στην… 80χρονη πλέον Mercedes W125 η οποία κατέρριψε στη Γερμανία το 1937 το ρεκόρ ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο (432,7 χλμ./ώρα) τροφοδοτούμενη από έναν V12 κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 5,6 λίτρων με απόδοση 730 ίππων. Με μήκος 5,3 μ., το EQ Vision Silver Arrow βασίζεται στην πλατφόρμα MEA (Modular Electric Architecture) της γερμανικής εταιρείας, με την πλειοψηφία των εξωτερικών του επιφανειών να είναι κατασκευασμένη από carbon.

Όπως δηλώνουν οι δημιουργοί του, το «σώμα» του πρωτοτύπου κοσμείται από πολλά ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, πολλά από τα οποία εκτείνονται προς τα έξω όταν το αυτοκίνητο φρενάρει (active brake) ή αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες, καθώς και σχεδιαστικές, εν γένει, πινελιές που παραπέμπουν στην επερχόμενη ηλεκτρική οικογένεια EQ της εταιρείας. Όπως και η W125, έτσι και η EQ Vision Silver Arrow είναι σε θέση να φιλοξενήσει έναν επιβάτη στο φουτουριστικό εσωτερικό της, το οποίο κοσμείται από ικανές ποσότητες δέρματος και ξύλου.

Όπως αναφέρει η Mercedes, το EQ Vision Silver Arrow, το οποίο είναι μία one-off κατασκευή…. επίδειξης και όχι ένα φουτουριστικό τετράτροχο που θα δούμε να μπαίνει με τροποποιήσεις στο σχεδιασμό του στη γραμμή παραγωγής της εταιρείας τα προσεχή χρόνια, τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 750 ίππων, σε συνδυασμό με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες 80 kWh, οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 400 χλμ. σύμφωνα με τις νέες νόρμες που επιβάλει ο κύκλος WLTP._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ