Επικαιρότητα Κόσμος Ειδήσεις - Παρουσιάσεις

Mercedes: Υπηρεσίες αυτόνομου παρκαρίσματος στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης

Στο εγγύς μέλλον τα αυτοκίνητα της Mercedes, όπως η νέα S-Class, θα παρκάρουν μόνα τους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης.

Η Mercedes, σε συνεργασία με την Bosch και τον διαχειριστή χώρων στάθμευσης Apcoa του αεροδρομίου της Στουτγάρδης, εξελίσσουν από κοινού ένα αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να παρκάρουν μόνα τους.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η νέα Mercedes S-Class είναι το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως που έχει «προετοιμαστεί» ώστε να φιλοξενήσει την τεχνολογία που απαιτείται για τις εν λόγω υπηρεσίες (Automated Valet Parking – AVP), καθώς οι δυνητικοί αγοραστές του μοντέλου μπορούν προαιρετικά να προ-εγκαταστήσουν το σύστημα Intelligent Park Pilot. Γεγονός που λίαν συντόμως θα καθιστά την S-Class ικανή να λαμβάνει εντολή μέσω ενός smartphone για να καθοδηγηθεί αυτοβούλως στον κατάλληλο χώρο στάθμευσης.

Για την εξέλιξη του συστήματος AVP θα χρησιμοποιηθεί πιλοτικά το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης – και συγκεκριμένο το τμήμα του σταθμού στάθμευσης με την ονομασία P6. Εκεί οι τρεις εταιρείες θα δοκιμάσουν πώς αλληλεπιδρά η τεχνολογία οχημάτων της S-Class με τις «έξυπνες» υποδομές της Bosch και το Apcoa Flow, τη ψηφιακή πλατφόρμα που έχει εξελίξει ο διαχειριστής του εν λόγω χώρου στάθμευσης η οποία επιτρέπει την ολοκλήρωση της αυτοματοποιημένης διαδικασίας χωρίς τη χρήση εισιτηρίων ή μετρητών.

Mercedes Automated Valet Parking

Για το όλο project η Bosch θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα μιας νέας κάμερας που θα είναι σε θέση να εντοπίσει κενές θέσεις στάθμευσης, να παρακολουθεί το χώρο που θα κινούνται αυτόνομα τα οχήματα και να εντοπίζει τυχόν εμπόδια στη διαδρομή τους. Στη συνέχεια, ένα ειδικό κέντρο ελέγχου στο χώρο στάθμευσης θα υπολογίζει με ακρίβεια τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν τα οχήματα για να φτάσουν στο διαθέσιμο χώρο. Χάρη στις πληροφορίες που θα παρέχουν οι κάμερες, θα είναι επίσης δυνατό τα αυτοκίνητα να κινούνται αυτοματοποιημένα σε «δύσκολους» χώρους, όπως στενές ράμπες.

Για την Apcoa, που ήδη αποτελεί τον διαχειριστή 1,5 εκατ. θέσεων στάθμευσης σε 9.500 διαφορετικές τοποθεσίες σε 13 χώρες της Ευρώπης, το σύστημα αυτοματοποιημένης στάθμευσης επιπέδου 4 αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για εφαρμογή σε «απόμακρους» χώρους στάθμευσης που σε διαφορετικές συνθήκες οι χρήστες δύσκολα θα επέλεγαν.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου