top icon
Κόσμος

Μια Ferrari για το γραφείο

Σε συνέχεια της σειράς από πένες και στυλογράφους προς τιμήν του Enzo Ferrari, η Montblanc παρουσίασε την Ferrari Stilema SP3.

Σαν γλυπτό από τιτάνιο, η συγκεκριμένη πένα έχει αποκτήσει καμπύλες που αντανακλούν το φως με τον τρόπο που το κάνει κι ένα γρήγορα κινούμενο αυτοκίνητο. Οι σχεδιαστές περιγράφοντας την διαδικασία ανέφεραν ότι ξεκίνησαν από λευκή κόλλα σχεδιάζοντας αφηρημένες φόρμες σε κίνηση μεν αλλά όχι με 4Τροχούς απαραίτητα.

ferrari daytona sp3 rear side view

Εμφανώς άντλησαν έμπνευση από την Ferrari Daytona SP3 του 2021, από την σειρά Icona των Ιταλικών supercars με τον V12 τοποθετημένο πίσω από την καμπίνα των επιβατών, και ειδικότερα από τις οριζόντιες «λεπίδες» ακριβώς κάτω από την φωτεινή… υπογράμμιση της ακμής του αμαξώματος.

ferrari montblanc stilema sp3 from far

Δείτε περισσότερα στο βίντεο The essense of racing spirit.

Το αλογάκι της Ferrari είναι χαραγμένο στο καπάκι ενώ το έμβλημα της Montblanc εμφανίζεται στην κλασική του θέση, εδώ σε υλοποίηση από λευκόχρυσο.

ferrari montblanc stilema sp3 grilles

Η μύτη της πένας είναι χειροποίητη, επίσης από λευκόχρυσο 18K και σε συνδυασμό με το μελετημένο ζύγισμα υπόσχεται ιδανικό κράτημα και ευελιξία επί χάρτου.

Ως αντικείμενο υψηλής αισθητικής, η τραπεζοειδής φόρμα με τις στρογγυλεμένες ακμές είναι αυτή που, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, επιτρέπει την ενσωμάτωση της πένας στον χώρο εργασίας όταν δεν χρησιμοποιείται για… γραφή.

stilema 3 close-up

Η χαρακτηριστική κόκκινη «λεπίδα» καλύπτει διακριτικά την θυρίδα πλήρωσης μελάνης

Ο Flavio Manzoni, αντιπρόεδρος σχεδιασμού δήλωσε επ’ ευκαιρίας της παρουσίασης:

«Όπως η Ferrari, έτσι και η Montblanc δημιουργεί μοναδικά αντικείμενα τεχνολογίας και ομορφιάς. Η δημιουργία είναι ζήτημα τέλειας ισορροπίας ».

stilemma sp3 detail and emblem

Θα κατασκευαστούν 599 αριθμημένα αντίτυπα, όσα ακριβώς και η Ferrari Daytona SP3, που απευθύνονται σε συλλέκτες και η τιμή αγγίζει τα 30.000 ευρώ.

ferrari montblanc stilema sp3

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ