top icon
Κόσμος

Μικρό ηλεκτρικό SUV πόλης από την Toyota

Η Toyota αναμένεται να ενεργοποιήσει τις «ιαπωνικές» συνεργασίες της για την κατασκευή ενός μικρού ηλεκτρικού SUV.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σ’ αυτή τη φάση της ζωής τους είναι ακριβά και αυτό το γνωρίζουν καλά οι κατασκευάστριες εταιρείες. Στόχος τους είναι να μειώσουν το κόστος και παράλληλα να δημιουργήσουν ένα πιο προσιτό μοντέλο σε μικρή κατηγορία.

toyota aygo cross

Στο σπριντ αυτό έχουν επιδοθεί όλοι σχεδόν, με την Toyota φυσικά να μην απουσιάζει, καθώς όπως ξεκάθαρα φαίνεται επιταχύνει την μετάβασή της προς τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μεγάλος στόχος του Akio Toyoda είναι να φτάσουν σε πωλήσεις τα 3,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030.

Η Toyota αναμένεται να ενώσει τις δυνάμεις της με τη Subaru, η οποία έχει επίσης στόχο τη δημιουργία ηλεκτρικών μοντέλων, αλλά, όπως αναφέρει το ιαπωνικό Best Car και τη Suzuki, που έχουν ήδη συνεργασία για άλλα μοντέλα, ενώ επίσης έχει μεγάλη εμπειρία στα μικρά αυτοκίνητα.

toyota aygo cross

Μέσα από αυτή τη συνεργασία θα μπορούσε να προκύψει ένα αυτοκίνητο στα πρότυπα του Aygo X (φωτογραφίες), το οποίο όμως θα είναι ηλεκτρικό, διατηρώντας τις διαστάσεις του πρωτότυπου μικρού Toyota.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Toyota έχει καταχωρήσει το όνομα FT-3e, με τα δύο πρώτα γράμματα να σημαίνουν Future Toyota, το «3» να αφορά την κατηγορία, η οποία θα είναι μικρότερη του bZ4X και το «e» είναι πιο απλό, καθώς σημαίνει ηλεκτρικό.

Φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί και ως τελικό όνομα του μοντέλου. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να έχουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με το μικρό ηλεκτρικό SUV της Toyota, η οποία φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι των προσιτών ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

toyota aygo cross

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ