top icon
Κόσμος

Ένα MINI Cooper SE Convertible για λίγους

Η ταχύτατη εξέλιξη του νέου, περιορισμένης παραγωγής ΜΙΝΙ Cooper SE Convertible, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού κάμπριο της κατηγορίας, αποτελεί το πρώτο βήμα προς την επόμενη πλήρως ηλεκτρική γενιά οχημάτων της φίρμας.

Το καλοκαίρι του 2022 η ΜΙΝΙ παρουσίασε μία πρόταση για ένα αμιγώς ηλεκτρικό κάμπριο βασισμένο στο MINI Cooper SE και πλέον, χάρη στην ανταπόκριση του κοινού, το συγκεκριμένο μοντέλο μπαίνει στην παραγωγή, έστω και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, μόλις 8 μήνες ήταν αρκετοί για τα εμπλεκόμενα τμήματα ώστε να παρουσιάσουν το ΜΙΝΙ Cooper SE Convertible έτοιμο για τις πρώτες παραδόσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2023.

MINI Cooper SE Concertible

Το ηλεκτρικό μοτέρ που εφοδιάζει το ΜΙΝΙ Cooper SE είναι εκείνο του BMW i3S, το οποίο αποδίδει 184 ίππους (135 kW) και ροπή 270 Nm. Στο ΜΙΝΙ όμως, είναι τοποθετημένο στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου μεταφέροντας την κίνηση στους αντίστοιχους τροχούς, ενώ τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 32,6 kWh. Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο χαρακτηριστικό της αυτονομίας, το ΜΙΝΙ Cooper SE Convertible μπορεί να καλύψει με μια πλήρη φόρτιση 201 χλμ., ενώ η κατανάλωση ανακοινώνεται στις 17,2 kWh/100 χλμ. σύμφωνα με τον WLTP.

Η φόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ταχυφορτιστή DC έως και 50 kW, διαδικασία που εγγυάται την αναπλήρωση της ενέργειας έως το 80% σε 36 λεπτά. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις η επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα είναι  8,2 δλ.

Από στελέχη της εταιρείας αναφέρεται ότι η αποδοχή του κοινού για την ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα της εταιρείας αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις αφού μετά από 3 χρόνια παρουσίας στην αγορά ένα στα πέντε ΜΙΝΙ που πουλιούνται στην Ευρώπη είναι ηλεκτροκίνητο.

mini cooper se convertible

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με το Mini Cooper SE, όπως και η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, η οποία φτάνει στα 160 λίτρα.

Από εκεί και πέρα, η υφασμάτινη κουκούλα ανοίγει ηλεκτρικά ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με 30 χλμ./ώρα και για την περίσταση φέρει το διάσημο πλέον Union Jack.

Στο εσωτερικό, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, έχουν συνδυαστεί υλικά και χρώματα όπως το δέρμα Nappa στο τιμόνι και οι επιφάνειες με το γυαλιστερό μαύρο με τις κίτρινες ενθέσεις. Την άνεση των επιβατών υποστηρίζουν τα θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει όλες τις ευκολίες του συστήματος eDrive.

mini cooper se convertible interior

Το MINI Cooper SE Convertible θα διατίθεται σε δύο χρώματα, τα Enigmatic Black και White Silver, με λεπτομέρειες όπως οι χειρολαβές και τα πλαίσια των φαναριών να είναι σε αποχρώσεις του χαλκού, ενώ τα εμβλήματα με τα λογότυπα της φίρμας θα είναι φινιρισμένα σε Piano Black.

mini cooper SE convertible emblems

Διαβάστε περισσότερα για τα ηλεκτρικά Mini

Το MINI Cooper SE Convertible θα κατασκευάζεται στην Ολλανδία στο ίδιο εργοστάσιο που συναρμολογείται και το συμβατικό MINI Convertible. Θα παραχθεί δε σε μόλις 999 αντίτυπα και θα είναι διαθέσιμο από τον ερχόμενο Απρίλιο. Από αυτά, τα 150 προορίζονται για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας με εκτιμώμενη τιμή 59.000 ευρώ.

mini cooper se convertible 1 of 500

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MINI Cooper SE Concertible
  • mini cooper se convertible
  • mini cooper se convertible interior
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ