top icon
Κόσμος

Νέα έκδοση της Toyota GR Supra για λίγους και τυχερούς

Η έκδοση «GT4 100th Edition Tribute» της Toyota GR Supra θα κατασκευαστεί σε 100 μόλις αντίτυπα.

Η Toyota GR Supra, το πρώτο μοντέλο παραγωγής που εξέλιξε η Toyota Gazoo Racing, αποκτά τώρα μια συλλεκτική έκδοση, η οποία φέρει την ονομασία «GT4 100th Edition Tribute».

Όπως είναι φανερό, πρόκειται για μια έκδοση που έρχεται να αποτίσει φόρο τιμής στην παραγωγή 100 αγωνιστικών αντιτύπων της GR Supra GT4.

Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute

Ο νέος εξωτερικός χρωματισμός Plasma Orange είναι διαθέσιμος αποκλειστικά στη συγκεκριμένη έκδοση της GR Supra, με την εντυπωσιακή της εμφάνιση συμπληρώνεται από νέες, ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε μαύρο χρώμα. Μαύρες είναι και οι δαγκάνες των φρένων που φέρουν την επιγραφή «GR», ενώ μια προαιρετική πίσω αεροτομή παραπέμπει ευθέως στην αγωνιστική GR Supra GT4.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα (επίσης) μαύρα καλύμματα των καθισμάτων που μοιάζουν με σουέτ. Συνδυάζονται με επιλογέα ταχυτήτων από το ίδιο υλικό, ενώ οι πορτοκαλί ραφές στην εσωτερική επένδυση του πορτμπαγκάζ ταιριάζουν με την εξωτερική βαφή του αυτοκινήτου. Από εκεί και πέρα, στο ταμπλό υπάρχει ένα carbon ένθετο με το γραφικό «GT4 100th Edition Tribute».

Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute: Μηχανικά και άλλα

Η συγκεκριμένη έκδοση βασίζεται στην 3λιτρη GR Supra Lightweight που διαθέτει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει ακόμα καλύτερα με χαρακτηριστικά ισχύος και ροπής του 6κύλινδρου εν σειρά κινητήρα των 340 ίππων.

Το κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιεί ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου για να δώσει προτεραιότητα στις σπορ επιδόσεις. Ανεβάζοντας σχέσεις, οι παράμετροι του λογισμικού του ρυθμίζονται ώστε να βελτιστοποιούν τη ροπή του κινητήρα κατά την εμπλοκή και την απελευθέρωση του συμπλέκτη. Για καλύτερη απόκριση στην επιτάχυνση, η τελική σχέση μετάδοσης είναι μικρότερη, από 3,15 στην αυτόματη GR Supra, σε 3,46.

Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute

Εκτός από την εξοικονόμηση βάρους μέσω του μηχανικού κιβωτίου, οι αλλαγές στις προδιαγραφές του ηχοσυστήματος και των καθισμάτων έχουν επιφέρει μια μείωση του συνολικού βάρους σε σχέση με την έκδοση με αυτόματο κιβώτιο που φτάνει συνολικά τα 38,3 κιλά.

Όπως και με την χειροκίνητη GR Supra Lightweight, η GR Supra GT4 100th Edition Tribute επωφελείται από τις ίδιες αλλαγές στη ρύθμιση της ανάρτησης. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι πιο άκαμπτες αρθρώσεις των εμπρός και πίσω αντιστρεπτικών δοκών και το νέο set-up των αμορτισέρ. Διαφορετική είναι και η ρύθμιση του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου τιμονιού.

Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ