top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes T-Class

Η Mercedes εξακολουθεί να πιστεύει στα MPV παρουσιάζοντας σήμερα τη νέα Τ-Class, η οποία αποτελεί προϊόν σύμπραξης του Γερμανού κατασκευαστή με τη συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Η Mercedes δηλώνει ότι η νέα T-Class θα προσφέρει «πιο πολυτελή χαρακτηριστικά από τους ανταγωνιστές του στην κατηγορία», αποτελώντας μια εναλλακτική πρόταση στην ήδη συρρικνωμένη αγορά των minivan οχημάτων.

Οι τιμές για τη νέα Mercedes T-Class θα ξεκινούν από «κάτω από 30.000 ευρώ» όταν λανσαριστεί φέτος, δήλωσε με έμφαση η γερμανική εταιρεία.

Mercedes T-Class

Αρχικά, οι διαθέσιμες εκδόσεις θα είναι δύο, με την πρώτη να τροφοδοτείται από έναν ντίζελ κινητήρα και τη δεύτερη από έναν βενζινοκινητήρα, με δύο επίπεδα ισχύος η κάθε μια. Αργότερα, η παλέτα εκδόσεων θα εμπλουτιστεί με μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση που θα ονομάζεται EQT.

Ο 1.500άρης κινητήρας ντίζελ αποδίδει 95 ή 116 ίππους, ενώ ο 1.300άρης βενζίνης 102 ή 131 ίππους.

Mercedes T-Class

Η Mercedes δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την EQT, αλλά για τις πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις, η Renault τροποποίησε το πάτωμα και την πίσω μονάδα της πλατφόρμας CMF C/D ώστε να μπορεί να υποδέχεται μια μπαταρία 44 kWh. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο ηλεκτροκινητήρας της EQT θα έχει απόδοση 75 περίπου kW ενώ η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση θα φτάνει τα 265 χλμ.

Η T-Class θα είναι αρχικά διαθέσιμη ως πενταθέσια, αλλά θα προσφέρεται και ένα επταθέσιο μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο.

Mercedes T-Class

Η T-Class και η εμπορική της έκδοση Citan βασίζονται στην πλατφόρμα CMF C/D της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi διαθέτοντας ουκ ολίγα κοινά σχεδιαστικά με το Renault Kangoo και την αντίστοιχη εκδοχή με τα σήματα της Nissan.

Στο εσωτερικό, η T-Class θα χρησιμοποιεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX της Mercedes, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου φωνητικού ελέγχου “Hey Mercedes”. Η κεντρική κονσόλα και τα πάνελ είναι επενδυμένα με Neotex, ένα τεχνητό δέρμα που χρησιμοποιείται στη γκάμα πλήρως ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων EQ της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Mercedes T-Class

Τα πολυτελή χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν εξωτερική επένδυση χρωμίου, επιλογή από έξι μεταλλικά χρώματα και γυαλιστερό μαύρο εσωτερικό.

Με μήκος 4.498 χλστ., πλάτος 1.859 χλστ. και ύψος 1.811 χλστ., η έκδοση με το μικρό μεταξόνιο της νέας T-Class είναι 2 χλστ. πιο κοντή, κατά 4 χλστ. πιο φαρδιά και κατά 9 χλστ. πιο χαμηλή από το VW Caddy.

Mercedes T-Class

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes T-Class
  • Mercedes T-Class
  • Mercedes T-Class
  • Mercedes T-Class
  • Mercedes T-Class
  • Mercedes T-Class
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ