Επικαιρότητα Κόσμος

Νέες ανακλήσεις με φόντο τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata

Αυτή τη φορά η ανάκληση αφορά σε 1,4 εκ. οχήματα, όπως επίσημα ανακοίνωσε χθες η αμερικανική NHTSA.

H NHTSA ανακοίνωσε χθες ότι θα προβεί σε μία ακόμα ανάκληση, η οποία αφορά σε 1,4 εκ. οχήματα ύστερα από αναφορές που συνδέουν τους αερόσακους της ιαπωνικής Takata με το θάνατο ενός οδηγού μοντέλου της BMW στις ΗΠA και δύο ακόμα τραυματισμούς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) συγκεκριμένα τμήματα που παρέχονται σε πέντε από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως μπορούν να απορροφήσουν υγρασία που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας στους αερόσακους.

Η ανάκληση αφορά τμήματα αερόσακων που κατασκευάστηκαν από το 1995 έως το 1999 και πουλήθηκαν στις BMW, Audi, Toyota, Honda και Mitsubishi.

Η BMW εξέδωσε τρεις ανακλήσεις που καλύπτουν περίπου 116.000 οχήματα της στις ΗΠΑ – μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες η NHTSA, από τα παραπάνω οχήματα τα 8.000 θα πρέπει να ακινητοποιηθούν άμεσα ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η BMW έχει λάβει γνώση για ένα θάνατο και έναν τραυματισμό επιβάτη στην Αυστραλία που συνδέεται με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata και επιπλέον έναν ακόμα τραυματισμό στην Κύπρο.

Θυμίζουμε ότι η Takata εξαγοράστηκε το 2018 από την κινεζική Ningo Joyson Electronic Gorp και εν συνεχεία μετονομάστηκε σε Joyson Safety Systems._X.A.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου