top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για το νέο Ford Ranger Raptor

Το νέο Ford Ranger Raptor χτίζει πάνω στη δυναμική συνταγή του προκατόχου του και με 3λιτρο V6 κινητήρα βενζίνης, που θα συμπληρωθεί αργότερα από ένα 2λιτρο ντίζελ, αποτελεί εκ νέου το απόλυτο «όπλο» της κατηγορίας.

Το Ford Ranger Raptor δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς χρόνια τώρα αποτελεί την απόλυτη έκφανση των απαράμιλλων off-road δυνατοτήτων και το ανώθευτου σπορ ταμπεραμέντου στην κατηγορία των pick-up οχημάτων. Κι αυτό, χάρη σε μια εγνωσμένης αξίας συνταγή, με αγωνιστικές παρακαλώ καταβολές, την οποία υπογράφει σε ουκ ολίγα σημεία η Ford Performance.

Πλέον, μετά την πρεμιέρα του νέου Ranger, ήρθε η σειρά για την επίσημη αποκάλυψη και της «καυτής» εκδοχής, που με την ίδια ακριβώς ονομασία, αλλά με πολλές καινοτομίες και αλλαγές, θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα στην Ευρώπη μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ford Ranger Raptor

Η μεγαλύτερη είδηση στο νέο Ranger Raptor είναι η υιοθέτηση ενός ολοκαίνουργιου βενζινοκινητήρα της οικογένειας EcoBoost, ο οποίος διαθέτει 6 κυλίνδρους σε διάταξη V και χωρητικότητα 3,0 λίτρων αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 288 ίππων σε συνδυασμό με ροπή που φτάνει τα 491 Nm. O εν λόγω κινητήρας εξοπλίζεται με ένα αγωνιστικών προδιαγραφών σύστημα anti-lag που ενεργοποιείται στο πρόγραμμα Baja, το οποίο διατηρεί την περιστροφή των υπερσυμπιεστών για έως και τρία δευτερόλεπτα αφού ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι.

Ford Ranger Raptor

Η μονάδα συνεπικουρείται από ένα σύστημα που μεταβάλει την χροιά του κινητήρα μέσα από τέσσερα στο σύνολο προγράμματα (Quiet, Normal, Sport και Baja) καθώς και από το γνωστό 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford.

Όπως διαβεβαιώνει η Ford, από το 2023, ο 2λιτρος EcoBlue πετρελαιοκινητήρας της, με τον οποίο εξοπλίζονταν το Ranger Raptor της πρώτης γενιάς, θα είναι διαθέσιμος και στο νέο μοντέλο.

Ford Ranger Raptor

Αγωνιστικές καταβολές για το νέο Ranger Raptor

Το νέο Ranger Raptor διαθέτει ένα μια πλειάδα αθέατων αλλαγών στα μηχανικά μέρη που ενισχύουν έτι περαιτέρω τον «πολεμικό» χαρακτήρα της κατασκευής. Με ειδικές ενισχύσεις στην ανάρτηση, που πλέον είναι ανασχεδιασμένη διαθέτοντας στον εμπρός άξονα ουκ ολίγα μέρη από αλουμίνιο και πίσω έναν σύνδεσμο Watt, και νέα αμορτισέρ που υπογράφει η εταιρεία Fox, με απόσβεση που προσαρμόζεται στη διαδρομή τους, το Ranger Raptor υπόσχεται ότι τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στο διάβα του εντός και εκτός δρόμου.

Ford Ranger Raptor

Η ανάρτηση της Fox συνδυάζεται με ένα σύστημα το οποίο φέρει την ονομασία Bottom-Out Control, το οποίο διασφαλίζει τη μέγιστη δύναμη απόσβεσης στο τελευταίο 25% της διαδρομής του αμορτισέρ. Αντίστοιχα, το σύστημα μπορεί να σκληραίνει τα πίσω αμορτισέρ, ώστε να το πίσω μέρος να μην βυθίζεται στις έντονες επιταχύνσεις. Από εκεί και πέρα, το «παρών» δίνει μια σειρά προστατευτικών στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου (από ατσάλι υψηλής αντοχής) για τον κινητήρα και την μετάδοση, τα οποία «καλύπτουν» βασικά εξαρτήματα όπως το ψυγείο, το σύστημα διεύθυνσης, το κάρτερ και το εμπρός διαφορικό.

Ford Ranger Raptor

Για πρώτη φορά, το Ranger Raptor εξοπλίζεται με ένα προηγμένο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, σε συνδυασμό με εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικά και δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων. Για καλύτερη απόδοση σε διαφορετικά τερέν, ο οδηγός του νέου Ranger Raptor έχει στη διάθεσή του επτά επιλέξιμα προφίλ οδήγησης, τα Normal, Sport και Slippery για οδήγηση στην άσφαλτο και τα Rack crawl, Sand, Mud/Ruts και Baja για εκτός δρόμου κίνηση, τα οποία προσαρμόζουν ένα πλήθος παραμέτρων που σχετίζονται με τον κινητήρα, το κιβώτιο, τα συστήματα ελέγχου και πρόσφυσης, την ανάρτηση, καθώς και την απόκριση του τιμονιού και του πεντάλ βενζίνης.

Ford Ranger Raptor

Νέο Ranger Raptor: Mε εντυπωσιακή σχεδίαση εντός και εκτός

Οπτικά, και με δεδομένες τις επιλογές που είδαμε πρόσφατα στο νέο Ranger, το Ranger Raptor επόμενης γενιάς ακολουθεί την προφανή οδό της… ενδυνάμωσης. Τα προτεταμένα φτερά, οι χαρακτηριστικοί εμπρός LED προβολείς σχήματος C, οι μεγάλοι προφυλακτήρες και η εντυπωσιακή μάσκα, σε συνδυασμό με άλλα στιλιστικά και πρακτικού χαρακτήρα στοιχεία, όπως οι 17άρες ζάντες και τα σκαλοπάτια στο πλάι και το χώρο φόρτωσης, συνθέτουν μια άκρως «πολεμική» εικόνα.

Ford Ranger Raptor

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου καταφέρνει, με έναν διαφορετικό για την περίσταση τρόπο, να κλέβει και αυτό την παράσταση. Νέα είναι τα σπορ καθίσματα μπροστά και πίσω, ενώ χαρακτηριστική είναι και η παρουσία ενός πηδαλίου που διαθέτει την αγωνιστικών καταβολών σήμανση που «δείχνει» στον οδηγό τη θέση της ευθείας. Από εκεί και πέρα, το «παρών» δίνει ένα πλήρως ψηφιακό καντράν με οθόνη 12,4 ιντσών, καθώς και με δεύτερη, με διαγώνιο 12 ίνστες, σε διάταξη πορτραίτου στην κεντρική κονσόλα, που σε συνδυασμό υποστηρίζουν τα συστήματα συνδεσιμότητας, πληροφοριών και ψυχαγωγίας του μοντέλου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ford Ranger Raptor
  • Ford Ranger Raptor
  • Ford Ranger Raptor
  • Ford Ranger Raptor
  • Ford Ranger Raptor
  • Ford Ranger Raptor
  • Ford Ranger Raptor
  • Ford Ranger Raptor
  • Ford Ranger Raptor
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ