Επικαιρότητα Κόσμος

Νέο Hyundai Sonata Hybrid με ηλιακά πάνελ

Η Hyundai λανσάρει το ανανεωμένο Sonata Hybrid που πλέον εφοδιάζεται και με ηλιακά πάνελ.

Η Hyundai παρουσιάζει σήμερα το νέο Sonata Hybrid, το οποίο αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της κορεάτικης εταιρείας με σύστημα φόρτισης της μπαταρίας μέσω ηλιακών πάνελ που βρίσκονται εγκατεστημένα στην οροφή του οχήματος. Όπως είναι προφανές, η φιλική προς το περιβάλλον αυτή τεχνολογία έχει σκοπό να προσφέρει στο Sonata Hybrid – ένα μοντέλο που θα πωληθεί σε Κορέα και ΗΠΑ, όχι όμως και στην Ευρώπη - πρόσθετη ηλεκτρική ισχύ που μειώνει τις εκπομπές CO2 και αυξάνει την αποδοτικότητα. Και φυσικά, την αυτονομία κίνησης.

«Η τεχνολογία ηλιακών πάνελ είναι ένα καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Hyundai κινείται προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης της ως κατασκευαστής καθαρής κινητικότητας. Η τεχνολογία επιτρέπει στους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν ενεργά το ζήτημα των εκπομπών», δηλώνει ο Heui Won Yang, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της μονάδας Tech Body του Hyundai Motor Group. «Προσπαθούμε να επεκτείνουμε περαιτέρω την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής, πέρα ​​από τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα τα οχήματα, σε προτάσεις ε κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Η όλη διάταξη στο νέο Hyundai Sonata Hybrid περιλαμβάνει μια δομή ηλιακών πάνελ πυριτίου που είναι τοποθετημένα στην οροφή του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τους εμπνευστές του, το σύστημα μπορεί να φορτίσει το 30% έως και το 60% της μπαταρίας ανά ημέρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Κορεατών, με 6 ώρες ημερήσιας φόρτισης μέσω των ηλιακών πάνελ η αυτονομία του οχήματος μπορεί να αυξηθεί σε ετήσια βάση έως και 1.300 χλμ.

Το νέο Hyundai Sonata Hybrid εξοπλίζεται με το σύστημα Active Shift Control (ASC) παίρνοντας κίνηση από τον κινητήρα Smartstream G2.0 GDi, που με τη σειρά του συνεργάζεται μ’ ένα ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικά οχήματα 6τάχυτο κιβώτιο._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου