top icon
Κόσμος

Αέρας ανανέωσης για το Hyundai i30

Μικρές σχεδιαστικές αλλαγές και μεγαλύτερες σε τεχνολογίες και εξοπλισμό για το ανανεωμένο Hyundai i30.

Η Hyundai δεν αλλάζει την επιτυχημένη συνταγή του i30 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007 και πλέον βρίσκεται στην τρίτη κατά σειρά γενιά του, αλλά την ενισχύει τώρα με περισσότερο… αλατοπίπερο σε επίπεδο σχεδίασης και τεχνολογιών σε όλες τις διαθέσιμες παραλλαγές αμαξώματος (hatchback, fastback και wagon).

Εξωτερικά, το ανανεωμένο i30 είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το ξεχωριστό εμπρός και πίσω μέρος. Στην πρώτη περίπτωση, η σχεδίαση της μάσκας, το ένθετο του προφυλακτήρα κάτω από την πινακίδα κυκλοφορίας και το περιβλήμα των προβολέων ομίχλης έχουν επανασχεδιαστεί.

Hyundai i30 Hatchack N Line

Το νέο i30 θα είναι διαθέσιμο σε 12 εξωτερικά χρώματα. Επτά από αυτά είναι νέα και πρόκειται για τα Abyss Black Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic, Meta Blue Pearl, Cypress Green Pearl και Sailing Blue Pearl. Τα χρώματα που «επιστρέφουν» περιλαμβάνουν τα Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Shadow Grey και Engine Red.

Οι πινελιές ανανέωσης της Hyundai συνεχίζονται και στο εσωτερικό. Μια ειδική βαφή έχει εφαρμοστεί στο άνω τμήμα του ταμπλό, για να είναι πιο ευχάριστο και πιο λείο στην αφή, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει γυαλιστερό μαύρο χρωματισμό. Το μαύρο εσωτερικό του i30 μπορεί να συνδυαστεί με τέσσερις επενδύσεις καθισμάτων: πλήρες ύφασμα, ύφασμα σε συνδυασμό με δέρμα, δέρμα, καθώς και υφασμάτινο σουέτ και δέρμα. Τρία νέα σχέδια καθισμάτων έχουν επίσης προστεθεί.

Hyundai i30 Hatchack N Line

Οι τεχνολογίες συνδεσιμότητας στο ανανεωμένο i30 προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια στάνταρ έγχρωμη LCD οθίνη 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων, τρεις θύρες φόρτισης USB-C μπροστά και πίσω, ενημερώσεις χαρτών over-the-air (OTA) και έναn προαιρετικό πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών.

Το ανανεωμένο i30 διατίθεται πλέον στάνταρ με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας από τη σουίτα Hyundai Smart Sense. Το Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) βοηθά στον εντοπισμό και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων με εμπόδια μπροστά. Για ασφαλέστερη οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους, το Lane Following Assist (LFA) διατηρεί το όχημα στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας και το Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις όταν το όχημα υπερβαίνει το όριο ταχύτητας. Το Rear Occupant Alert (ROA) προειδοποιεί τον οδηγό εάν η πίσω πόρτα έχει ανοίξει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με ένα μήνυμα για να αποτρέψει την παραμονή οποιουδήποτε ή οτιδήποτε στο πίσω κάθισμα.

Hyundai i30 Hatchack N Line

Οι ιδιοκτήτες του κορεάτικου μοντέλου έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν στο σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist το Junction Turning. Ένα άλλο προαιρετικό σύστημα ασφαλείας, το Higbhway Driving Assist (HDA) 1.5, διατηρεί την απόσταση του οχήματος από εκείνο που βρίσκεται μπροστά, προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος σύμφωνα με το όριο και τις γύρω στροφές και το διατηρεί στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης, στο εσωτερικό αλλά και στο χώρο φόρτωσης, έχουν προστεθεί φώτα LED για καλύτερο φωτισμό. Με αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω που περιλαμβάνονται στάνταρ, οι οδηγοί προειδοποιούνται εάν εντοπιστεί εμπόδιο όταν το όχημα κινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω με χαμηλές ταχύτητες.

Hyundai i30 Hatchack N Line

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, οι δυνητικοί πελάτες μπορούν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα απόδοση καυσίμου επιλέγοντας ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Αυτό το σύστημα υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης προσθέτοντας ηλεκτρική ισχύ σε διάφορα σενάρια οδήγησης, όπως η εκκίνηση και η επιτάχυνση, μέσω ανάκτησης ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε η Hyundai, η παραγωγή του ανανεωμένου i30 θα ξεκινήσει τον Απρίλιο στο εργοστάσιό της στο Nosovice της Τσεχίας.

Hyundai i30 Hatchack N Line

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Hyundai i30 Hatchack N Line
  • Hyundai i30 Hatchack N Line
  • Hyundai i30 Hatchack N Line
  • Hyundai i30 Hatchack N Line
  • Hyundai i30 Hatchack N Line
  • Hyundai i30 Hatchack N Line
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ