top icon
Επικαιρότητα

Το νέο στρατηγικό πλάνο της Nissan εστιάζει σε ΗΠΑ, Κίνα και Ιαπωνία

Στα τέλη του μήνα η Nissan αναμένεται να παρουσιάσει το νέο στρατηγικό της πλάνο, σύμφωνα με το όποιο οι αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ιαπωνίας μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων – συμπεριλαμβανομένης και της ευρωπαϊκής.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters, το νέο, τριετους διάρκειας πλάνο ανάπτυξης της Nissan θα ανακοινωθεί στις 28 Μαΐου, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ανασύνταξη της μάρκας, την ενίσχυση των δεσμών με τους αντιπροσώπους, το φρεσκάρισμα της γκάμας, αλλά και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας σε επίπεδο τιμών στις κατά τόπου αγορές. Επί της ουσίας, μη κατονομαζόμενη πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά για το όλο θέμα ότι «δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα περικοπών, αλλά για ένα πλάνο εξορθολογισμού των δραστηριοτήτων και επαναπροσδιορισμού των στόχων που θα θέσουν τα θεμέλια για το μέλλον.»

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο σχέδιο που θα εκπονήσει η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται  να μειώσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό ανάμεσα στα μέλη της συμμαχίας βελτιώνοντας συγχρόνως τις σχέσεις συνεργασίας της Nissan με τις Renault και Mitsubishi. Επ’ αυτού, η Nissan θα ακολουθήσει τα βήματα της τελευταίας στον τομέα των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, με την Mitsubishi να είναι αυτή που θα ηγηθεί τις επέλασης της συμμαχίας στις ασιατικές αγορές, πλην της Κίνας και της Ιαπωνίας, ενώ η Renault θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Η εν λόγω ανασύνταξη θα δώσει τη δυνατότητα στη Nissan να απελευθερώσει κεφάλαιά που θα επενδυθούν σε προϊόντα και τεχνολογίες που προορίζονται για τις αγορές των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Κίνας. Τα μοντέλα της Nissan στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, έχουν μέση ηλικία άνω των 5 ετών. Για να μειωθεί στα 3,5 χρόνια, που είναι και ο στόχος, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να λανσάρει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού νέα ή/και σημαντικά ανασχεδιασμένα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του Rogue, ενώ την ίδια στιγμή σκοπεύει να μειώσει την παρουσία της στις πωλήσεις οχημάτων που προορίζονται για ενοικίαση. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, στην Ιαπωνία η Nissan σκοπεύει να παρουσιάσει έξι νέα ή ανασχεδιασμένα μοντέλα, ενώ στην Κίνα το νέο πλάνο φέρεται να περιλαμβάνει την παρουσίαση οχημάτων που θα είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά – και όχι μοντέλα που ήδη διατίθεται στους καταναλωτές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, η Nissan θα διατηρήσει την παρουσία της στην Ευρώπη, κυρίως με άρμα τα Qashqai και Juke.

Update (05/05/2020): Σε επίσημη ανακοίνωση της η ελληνική αντιπροσωπεία αναφέρει επί του θέματος τα εξής:

«Η Nissan παραμένει απόλυτα αφοσιωμένη στην ενίσχυση της γκάμας των προϊόντων της στην Ευρώπη, ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της να καταστήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες πιο ανταγωνιστικές. Το νέο Juke, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, είναι το πρώτο βήμα στην ανανέωση της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της. Ήδη άρχισαν οι προετοιμασίες στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ του Ηνωμένου Βασιλείου, για να ξεκινήσει την παραγωγή της επόμενης γενιάς του Qasqhai. Και η Nissan επιμένει στον περαιτέρω “εξηλεκτρισμό” της γκάμας των μοντέλων της, με το λανσάρισμα νέων προϊόντων να βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ