top icon
Κόσμος

Ντεμπούτο για τη νέα Ford Mustang Dark Horse R

Η Ford Performance πραγματοποιεί το ντεμπούτο της νέας Mustang Dark Horse R που προορίζεσαι αποκλειστικά για χρήση σε πίστα σε μια σειρά αγώνων ενιαίου τύπου.

Η Ford Performance αποκαλύπτει την ολοκαίνουργια Mustang Dark Horse R, προσφέροντας στους πιο απαιτητικούς λάτρεις της πίστας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο έτοιμο να λάβει μέρος στη νέα σειρά αγώνων ενιαίου τύπου Mustang Challenge, η οποία φέρει την έγκριση της International Motor Sports Association (IMSA). Η Mustang Dark Horse R,η οποία τροφοδοτείται από τον νέο, τέταρτης γενιάς Coyote V8 κινητήρα των 5.0 λίτρων της Ford, είναι η τρίτη αγωνιστική έκδοση που βασίζεται στην Dark Horse και παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι, δίπλα στις Mustang GT3 και Mustang GT4.

Ford Mustang Dark Horse R

Με την Ford Mustang Dark Horse να αποτελεί την πιο ικανή για οδήγηση σε πίστα έκδοση δρόμου της Mustangμε V8 κινητήρα 5.0 λίτρων, η Dark Horse R δεναποτελεί παρά τη φυσική εξέλιξη όσον αφορά τις δυνατότητες που μπορεί να βρει κανείς σήμερα σε κάθε Dark Horse. Η Dark Horse R έχει σχεδιαστεί μόνο για χρήση σε πίστα. Ωστόσο, μοιράζεται πολλά μέρη με την έκδοση δρόμου του μοντέλου. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται το αμάξωμα που παρέχεται από το εργοστάσιο Flat Rock Assembly Plant, ο V8 κινητήρας με χωρητικότητα 5,0 λίτρων και απόδοση 500+ ίππων, το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων Tremec 3160, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen με τελική σχέση μετάδοσης 3,73,οι δαγκάνες aero και οι δίσκοι Brembo του συστήματος πέδησης του πίσω άξονα. Επίσης, η νέα DarkHorseR διαθέτει αναβαθμίσεις μέσω μιας ευρείας γκάμας εξοπλισμού που εστιάζει στη χρήση εντός πίστας.

Ford Mustang Dark Horse R

Εξωτερικά
Γάντζοι ρυμούλκησης εμπρός/πίσω
Ενισχυμένα σημεία ανύψωσης
Κρίκοι πρόσδεσης κάτω από το αμάξωμα

Ford Mustang Dark Horse R

Εσωτερικό
Αγωνιστικά καθίσματα Recaro εγκεκριμένα από τηFIA
Αποσπώμενο τιμόνι Sparco
Αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας εγκεκριμένες από τη FIA
Σύστημα πυρόσβεσης Sparco εγκεκριμένο από τη FIA
Δίχτυ ασφαλείας Safecraft εγκεκριμένο από τηFIA
Χειριστήρια προγραμμάτων οδήγησης και ελέγχου
Σύστημα απεικόνισης και καταγραφής δεδομένων MoTeC
Κάλυμμα δοχείου καυσίμου

Ford Mustang Dark Horse R

Σύστημα μετάδοσης κίνησης
Αναβαθμισμένο σύστημα λίπανσης
Αναβαθμισμένη ψύξη συστήματος μετάδοσης
Αναβαθμισμένη ψύξη διαφορικού
Σύστημα εξαγωγής Borla αγωνιστικών προδιαγραφών
Κάρτερ Ford Performance

Ford Mustang Dark Horse R

Πλαίσιο
Κλωβός ασφαλείας
Αμορτισέρ Multimatic DSSV
Ρυθμιζόμενο κάμπερ εμπρός τροχών
Ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές ράβδους

Ford Mustang Dark Horse R

Φρένα/Τροχοί/Ελαστικά
ABS υψηλής απόδοσης
Εμπρός αγωνιστικές δαγκάνες φρένων Brembo
Εμπρός αγωνιστικοί δίσκοι Brembo
Αγωνιστικά τακάκια Brembo
Αγωγοί ψύξης φρένων αγωνιστικού τύπου
Τροχοί Ford Performance Parts R1 Flow-Formed (19” x 10.5” εμπρός, 19” x 11” πίσω)
Αγωνιστικά σλικ ελαστικά Michelin 19” ειδικά για το Mustang Challenge (πωλούνται ξεχωριστά)
Μπουλόνια τροχών MSI και παξιμάδια με ανοιχτό άκρο

Ford Mustang Dark Horse R

Το Mustang Challenge θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το 2024, περιλαμβάνοντας 10 έως 12 αγώνες στο αγωνιστικό του ημερολόγιο, σε συνδυασμό με πέντε έως έξι διοργανώσεις στα πλαίσια της κατηγορίας αγώνων σπορ αυτοκινήτων Βορείου Αμερικής, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Όλα τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν αγωνιστικά σλικ ελαστικά που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το Mustang Challenge από την Michelin. Κάθε γύρος της σειράς αγώνων,η οποία φέρει τη σφραγίδα της IMSA και θα διαχειρίζεται η Ford Performance Racing School, αποτελείται από δύο περιόδους δοκιμών, μία προκριματική και δύο αγώνες σπριντ. Για την επιβράβευση των πιο ικανών οδηγών, θα υπάρξει χρηματική αμοιβή στους κορυφαίους κάθε αγώνα, καθώς και στον πρωταθλητή που θα αναδειχθεί στο τέλος της σεζόν.

Ford Mustang Dark Horse R

Η τιμή για την Mustang Dark Horse R ξεκινά από 145.000 $. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα πλαίσια της προετοιμασίας για την έναρξη της σεζόν του Mustang Challenge το 2024. Για περισσότερεςπληροφορίες ή για να παραγγείλετε την Dark Horse R, επισκεφτείτε τον ιστότοπο https://www.ford.com/performance/mustang-dark-horse-r/. Σημειώστε ότι η Dark Horse R δεν θα πωλείται από την Ford στην Ευρώπη. Πελάτες από την Ευρώπη μπορούν να την αγοράσουν από τη Multimatic και να τους αποσταλεί για χρήση αποκλειστικά σε πίστα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Mustang Challenge, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://performance.ford.com/series/mustang-challenge/news/articles/mustang-challenge-series/2023/07/dark-horse-r.html

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ