top icon
Επικαιρότητα

Ο Elon Μusk είναι ο έβδομος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη

Το διαρκές ράλλυ της τιμής της μετοχής της Tesla αναδεικνύει και με τη βούλα πλέον τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας από το Palo Alto ως τον έβδομο πιο πλούσιο άνθρωπο στον πλανήτη.

Μπορεί σε απόλυτους αριθμούς (βλ. δις δολάρια) να απέχει πολύ ακόμα προκειμένου να εκθρονίσει έναν εκ των Jeff Bezos, Bill Gates και Mark Zuckerberg στο επίσημο Top 3 των πλουσιοτέρων ανθρώπων του πλανήτη, εντούτοις ο ισχυρός άνδρας της Tesla, αλλά και της «διαστημικής» SpaceX, δεν σταματά να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της σχετικής λίστας την οποία καταρτίζει το Blommberg και αποτυπώνεται με απτά αριθμητικά μεγέθη στο Bloomberg Billionaires Index.

Έτσι, χάρη στη νέα άνοδο της τιμής της μετοχής της Tesla κατά 10,8% την περασμένη Παρασκευή (μόνο από την 1η Ιουλίου η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 38%), ο Elon Musk κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του κατά 6,07 δις δολάρια και με συνολικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 70,5 δις δολαρίων μπορεί πλέον να φιγουράρει στην 7η θέση της λίστας των πλουσιοτέρων ανθρώπων στον πλανήτη, εμπρός από τους Sergey Brin, Mukesh Ambani και Warren Buffet, ο οποίος είδε να περιουσία του να μειώνεται κατά 2,9 δις δολάρια την περασμένη εβδομάδα μετά τη σχετική δωρεά που πραγματοποίησε στο Βerkshire Hathaway.

Με τον Elon Musk να κατέχει το 20,8% των μετοχών της Tesla, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι απο τις αρχές του τρέχοντος έτους η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας έχει εκτοξευθεί σε αξία καταγράφοντας αύξηση ανά μονάδα που αγγίζει το 270% – τους τελευταίους 12 μήνες δε, το άλμα της ξεπερνά το 500%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ