top icon
Κόσμος

Ο ήχος του αμιγώς ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 5 N (video)

Το πρώτο μηδενικών ρύπων μοντέλο «N» θα έχει και σύστημα με τεχνητό ήχο, που προσομοιώνει τις αλλαγές ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Το Hyundai Ioniq 5 N, είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο του σπορ βραχίονα της κορεατικής φίρμας. Το νέο προωθητικό βίντεο για το συγκεκριμένο μοντέλο που γυρίστηκε στους δρόμους της Κορέας και την πίστα εξέλιξης Namyang, αποκαλύπτει κάποια μυστικά του.

Αφορούν τον ήχο του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, ο οποίος είναι τεχνητός και αναπαριστά αυτόν του i30 N και πιο συγκεκριμένα, του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της κορεατικής φίρμας, στόχος είναι να προσφέρουν την αίσθηση ενός αυτοκινήτου με θερμικό κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο, βελτιώνοντας έτσι την οδηγική εμπειρία που προσφέρει το γρήγορο crossover της Hyundai.

Ο ήχος που ακούγεται στο βίντεο προέρχεται από το πρόγραμμα N Sound Plus και μιμείται τον ήχο της εξάτμισης ενός σπορ μοντέλου. Όπως θα διαπιστώσετε, ακούγονται σκασίματα από την… εξάτμιση, αλλά αυτό που μοιάζει πιο ρεαλιστικό απ’ όλα είναι οι αλλαγές… ταχυτήτων, οι οποίες φυσικά είναι ψεύτικες.

Αυτό που είναι σίγουρα αληθινό είναι η κίνηση του αυτοκινήτου και η δυναμική του, που υπογραμμίζεται από ένα drift mode. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το Ioniq 5 N να ταξιδεύει με το πλάι. Γενικότερα όμως το σκληροπυρηνικό crossover της Hyundai διαθέτει δύο κινητήρες, με απόδοση που ξεπερνάει τους 600 ίππους. Η δύναμη, σε κανονικές συνθήκες, περνάει και στους τέσσερις τροχούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Hyundai Ioniq 5 N
  • Hyundai Ioniq 5 N
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ