Επικαιρότητα Κόσμος

Ο Walter Röhrl στο Hall of Fame της FIA

Μια σημαντική διάκριση για μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες και οδηγούς του παγκόσμιου motorsport.

Ο Walter Röhrl αποτελεί εδώ και λίγα μόλις 24ωρα μέλος του Hall of Fame της FIA, όντας ένας από τους ελάχιστους οδηγούς αγώνων του Π.Π. Ράλλυ που έχουν την τιμή να απολαμβάνουν την εν λόγω διάκριση. Γεννημένος στο Regensburg της Βαυαρίας, ο 71χρονος σήμερα Γερμανός ξεκίνησε την αγωνιστική του σταδιοδρομία το 1968 οδηγώντας ιδιωτικά rally cars. Εντούτοις, το 1972 έγινε εργοστασιακός οδηγός και πολύ γρήγορα εδραιώθηκε στην ελίτ του είδους κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο τέσσερις φορές, και μάλιστα με τέσσερις διαφορετικές εταιρείeς, και συνολικά δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το 1980 και το 1982.

Ο Walter Röhrl έχει αποσπάσει 14 στο σύνολο νίκες σε αγώνες στο Π.Π. Ράλλυ επιτυγχάνοντας την απόλυτη επίδοση σε 420 ειδικές διαδρομές. Η πρώτη του νίκη στο θεσμό ήρθε το 1975 στο «δικό» μας Ράλλυ Ακρόπολις, με το Γερμανό οδηγό-θρύλο να «κλείνει» την αγνωστική του καριέρα στο Π.Π. Ράλλυ στον εθνικό μας αγώνα το 1987. Από το 1993 έως και σήμερα, ο Walter Röhr είναι επίσημος πρεσβευτής της Porsche έχοντας συμβάλει καθοριστικά με τις γνώσεις και το πηγαίο οδηγικό του ταλέντο στην εξέλιξη ουκ ολίγων πολιτικών μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή, όπως η 964 Carrera 4, 959, Carrera GT και 918 Spyder._X.A.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου