top icon
Επικαιρότητα

Οδηγώντας ένα Toyota GT86 με το… πλάι για 168 χλμ.!

Ο Jesse Adams στο τιμόνι ενός Toyota GT86 έσπασε το ρεκόρ πλαγιολίσθησης οδηγώντας αδιαλείπτως με το πλάι το πισωκίνητο κουπέ του Ιάπωνα κατασκευαστή για 5 ώρες και 46 λεπτά!

Το ενδιαφέρον αυτό ρεκόρ –το οποίο μένει να κατοχυρωθεί και επισήμως από τους υπευθύνους του World Guinness Records- πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου στο βρεγμένο για την περίσταση skid pad που φέρει την ονομασία Gerotek Testing Facility που βρίσκεται στην Πρετόρια της Ν. Αφρικής, με τον δημοσιογράφο Jesse Adams να «επιχειρεί» με το πλάι πίσω από το τιμόνι ενός συμβατικού Toyota GT86, εφοδιασμένου αποκλειστικά για τις ανάγκες του όλου εγχειρήματος μ’ ένα έξτρα ρεζερβουάρ καυσίμου, καθώς και με τα καταγραφικά ακριβείας VBOX GPS της Racelogic.

Σύμφωνα με το σχετικό δ.Τ., ο Adams ολοκλήρωσε με το πλάι και με τους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου να βρίσκονται σε συνεχή ολίσθηση 952 συνεχόμενες περιστροφές διανύοντας μια συνολική απόσταση 168,502 χλμ. σε χρόνο 5 ωρών και 46 λεπτών. Κατά μέσο όρο, σε κάθε «γύρο» ο οδηγός κάλυπτε μια απόσταση 177 μ., ενώ κάθε περιστροφή ολοκληρωνόταν σε μέσο χρόνο 21,8 δλ. και με μ.ω.τ της τάξης των 29 μόλις χλμ./ώρα.

Η επίδοση αυτή υπερτερεί κατά 24,376 χλμ. εκείνης που είχε επιτύχει στην Τουρκία, με ίδιο μάλιστα αυτοκίνητο, το 2014 ο Γερμανός, Harald Muller._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ