top icon
Κόσμος

Οι κρυφές δοκιμές της Ferrari Purosangue

Ferrari Purosangue, ο δούρειος ίππος από το Μαρανέλο που στοχεύει στην κατηγορία των SUV υπερυψηλών επιδόσεων.

Η νέα Ferrari Purosangue, το SUV της εταιρείας που φέρει τον κωδικό F175, θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο, στις αρχές του 2022. Το αυτοκίνητο θα ακολουθεί την αρχιτεκτονική των μοντέλων της εταιρείας με τον κινητήρα εμπρός, όμως το μεσαίο τμήμα το πλαισίου θα δανείζεται στοιχεία και από τα κεντρομήχανα μοντέλα.

Η 4θέσια Purosangue θα διαθέτει ρυθμιζόμενη σε ύψος ανάρτηση και θα κινείται από έναν V12 με απόδοση 800 ίππων, ενώ θα ακολουθήσει μια υβριδική έκδοση βασισμένη σε ένα σύνολο V8. Το επίπεδο δάπεδο του μοντέλου προδίδει η συγκεκριμένη πλατφόρμα πως θα αποτελέσει επίσης τη βάση για μεταγενέστερα αμιγώς ηλεκτρικά 5θέσια μοντέλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ηλεκτρική πλατφόρμα έχει πρόβλεψη για 4 ηλεκτρικά μοτέρ που αρχικά θα αποδίδουν 610 ίππους και μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh.

Παρότι τα σχέδια για το SUV της Ferrari έχουν πλέον οριστικοποιηθεί, οι κατασκοπευτικές φωτογραφείες, που συνέλαβε ο φακός τους συνεργάτη μας, αφορούν ένα “μουλάρι” βασισμένο στην Maserati Levante.

Το αυτοκίνητο παραγωγής αναμένεται να ακολουθεί τη φόρμα ενός υπερυψωμένου shooting brake αμαξώματος, ενώ τα φυσικά επακόλουθα της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής θα είναι η υψηλότερη θέση οδήγησης, όπως επίσης οι άφθονοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές.

FERRARI PUROSANGUE

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AUTOMEDIA

Με ισχυρούς αντιπάλους

Η προσωρινή ονομασία Purosangue (καθαρόαιμο) αναμένεται να διατηρηθεί και στο τελικό προϊόν, ενώ μένουν μόνο κάποια θέματα δικαιωμάτων να διευθετηθούν.

Η Ferrari Purosangue, που στοχεύει στην αγορα των υπερυψηλής απόδοσης SUV, σύμφωνα με πηγές του Μαρανέλο θα είναι ακόμα πιο σπορτίφ από τις Lamborghini Urus, Bentley Bentayga, Aston Martin DBX και Rolls Royce Cullinan, με εμβαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά παρά στις εκτός δρόμου ικανότητες.

Με δεδομένο ότι ο εκλιπών Σέρτζιο Μαρκιόνε είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Ντιτρόιτ το 2018 πως η Ferrari Purosangue θα είναι το ταχύτερο SUV της αγοράς, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αναμένουμε επιδόσεις που θα ξεπερνούν ακόμα και την εξωπραγματική απόδοση της Lamborghini Urus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: 15 νέα μοντέλα από τη Ferrari έως το 2022, το 60% θα είναι υβριδικά

FERRARI PUROSANGUE

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AUTOMEDIA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • FERRARI PUROSANGUE
  • FERRARI PUROSANGUE
  • FERRARI PUROSANGUE
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ