top icon
Κόσμος

Οικονομία, επιδόσεις και υψηλή τεχνολογία με το νέο Ford Kuga PHEV

Αποτελώντας το Νο 1 σε πωλήσεις plug-in υβριδικό μοντέλο της Ευρώπης, το νέο Kuga PHEV προάγει την ηλεκτροκίνηση παντρεύοντας τα θετικά στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων σε μια premium συσκευασία.

To νέο Ford Kuga PHEV έρχεται να δώσει απτές και βιώσιμες λύσεις για όλους όσοι αναζητούν ένα SUV που δίνει έμφαση στις επιδόσεις αλλά και την οικονομία καυσίμου, χωρίς συγχρόνως να θέτει στο περιθώριο εκείνους που αναζητούν ένα τεχνολογικά προηγμένο οικογενειακό με άπλετους χώρους και κορυφαία συστήματα ασφάλειας, συνδεσιμότητας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Ford Kuga PHEV

Για την οικονομία που προσφέρει το νέο Kuga PHEV φροντίζει ένα «μικτό» σύστημα κίνησης της Ford το οποίο συνθέτουν ένας βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 2,5 λίτρων που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ένας ηλεκτροκινητήρας, καθώς και μία συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 14,4 kWh. Με τη μέγιστη απόδοση του συστήματος να φτάνει τους 225 ίππους, το Kuga PHEV έχει να επιδείξει μία αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 56 χλμ. στο πρωτόκολλο WLTP και κατανάλωση βενζίνης από 1,4 λιτ./100 χλμ. Χάρη στις εντυπωσιακές αυτές τιμές, η μέση εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα περιορίζεται στα μόλις 32 g/χλμ.

Ford Kuga PHEV

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του μια ποικιλία προγραμμάτων οδήγησης που προσαρμόζουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του οχήματος στις εκάστοτε ανάγκες.  Πρωτίστως όμως αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την ισχύ της μπαταρίας. Για παράδειγμα, με πλήρη φορτισμένη την μπαταρίας, το Kuga PHEV κινείται αποκλειστικά στο πρόγραμμα EV Now με την αρωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Διαθέσιμα είναι επίσης τα προγράμματα EV Later, EV Charge και EV Auto, με το νέο Kuga PHEV να επιστέφει αυτόματα στο τελευταίο drive mode συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας. Στόχος της συγκεκριμένης «στρατηγικής»; Τι άλλο παρά η βελτιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου.

Ford Kuga PHEV

Όπως σε κάθε υβριδικό μοντέλο, η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει αυτόματα μέσω ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση ή το ρολάρισμα του αυτοκινήτου. Ωστόσο, η βασική πηγή τροφοδοσίας του συσσωρευτή ενέργειας είναι η εξωτερική πήγη – εδώ, σε κοινή οικιακή πρίζα των 230V η φόρτιση έως το μέγιστο της χωρητικότητας της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε 6 με 6,5 ώρες, ενώ με χρήση του επιτοίχιου φορτιστή Ford Wallbox σε λιγότερο από 3,5 ώρες.

Ford Kuga PHEV

Το Kuga PHEV προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα διαχείρισης και ελέγχου της φόρτισης μέσα από την εφαρμογή FordPass που είναι συμβατή με όλα τα smartphones. Εδώ, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας από απόσταση, αλλά και να εντοπίσει τον πλησιέστερο σταθμό «ανεφοδιασμού» της με ηλεκτρική ενέργεια. Το σύστημα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο τύπος του σταθμού φόρτισης (δημόσιος ή με περιορισμένη πρόσβαση) αλλά και της πρίζας που θα συναντήσει κανείς σε αυτούς. Διαθέσιμες είναι λειτουργίες που είναι σχεδιασμένες να βοηθούν τους οδηγούς να αξιοποιούν στο μέγιστη βαθμό τη διαδικασία φόρτισης, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της, ώστε να επωφελούνται από τα εκάστοτε τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια στιγμή, παρέχονται λειτουργίες που προσφέρουν τη δυνατότητα να ρυθμίσει κανείς μέχρι ποιο βαθμό επιθυμεί να φορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου λαμβάνοντας συγχρόνως και τις σχετικές ειδοποιήσεις.

Ford Kuga PHEV

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εφαρμογή FordPass παρέχει πλήρες ιστορικό ταξιδιών και φόρτισης, που βοηθά τους οδηγούς να παρακολουθούν και να έχουν μία συνολική εικόνα για τη φόρτιση της μπαταρίας του οχήματος και τη χρήση καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που έχει χρησιμοποιηθεί, της απόστασης που έχουν διανύσει αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρική ενέργειας, καθώς και τη συνολική δραστηριότητα του συστήματος αναγεννητικής πέδησης.

Ford Kuga PHEV

Άλλες λειτουργίες και δυνατότητες του FordPass app είναι η απομακρυσμένη εκκίνηση, ο εντοπιστής οχήματος, που βοηθά τους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε χώρους στάθμευσης πολυσύχναστων εμπορικών κέντρων, καθώς και ο απομακρυσμένος έλεγχος της κατάστασης του, που περιλαμβάνει έλεγχο της στάθμης καυσίμου και του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την κατάσταση του συναγερμού, τις πιέσεις ελαστικών, τη διάρκεια ζωής του λιπαντικού κ.ά.

Ford Kuga PHEV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ford Kuga PHEV
  • Ford Kuga PHEV
  • Ford Kuga PHEV
  • Ford Kuga PHEV
  • Ford Kuga PHEV
  • Ford Kuga PHEV
  • Ford Kuga PHEV
  • Ford Kuga PHEV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ