top icon
Επικαιρότητα

To Opel Manta γίνεται… ηλεκτρικό (+video)

Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία ενός ηλεκτρικού πρωτοτύπου που επιχειρεί να αναβιώσει το θρύλο του εμβληματικού Manta.

Με τίτλο «Back to the Future», η Opel παρουσίασε σήμερα την πρώτη teaser φωτογραφία ενός ηλεκτρικού εγχειρήματος με την ονομασία Manta GSe ElektroMOD.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στη σχετική φωτογραφία, η «ηλεκτρική αναβίωση» του θρυλικού Manta υιοθετεί πολλά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα του αρχέτυπου μοντέλου διαθέτοντας ωστόσο ό,τι πιο σύγχρονο σε τεχνολογίες – ανάμεσά τους ή ηλεκτρική μονάδα κίνησης και το πλήρως ψηφιακό ταμπλό.

Προς ώρας πάντως η γερμανική εταιρεία-μέλος της Stellantis δεν ανακοινώνει στοιχεία που να αφορούν τις ακριβείς τεχνικές περγαμηνές του ηλεκτρικού Manta GSe ElektroMOD περιοριζόμενη στην παρακάτω δήλωση:

«Με τη βιώσιμη, ηλεκτρική μονάδα κίνησης χωρίς εκπομπές, το Opel Manta γίνεται πλέον αθάνατο, χωρίς την ανάγκη κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων και μακριά από πιθανές απαγορεύσεις που θα ισχύσουν για παλαιότερα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Opel στις σημερινές, επίσημες ανακοινώσεις της.

Προς το παρόν απίθανο φαντάζει να δούμε το ηλεκτρικό Manta GSe ElektroMOD να παίρνει το δρόμο για την γραμμή παραγωγής της Opel – εκτός αν η γερμανική εταιρεία έχει τελικά άλλες προθέσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ