top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για το νέο Opel Rocks-e

To Rocks-e είναι η νέα πρόταση της Opel στον τομέα της αστικής κινητικότητας. Και συνάμα το «αδελφάκι» του ηλεκτρικού και ομογάλακτου Citroen Ami.

H Opel χαρακτηρίζει το Rocks-e ως «την απαρχή της εποχής SUM». Και όπου «SUM», σημειώστε «Sustainable Urban Mobiity», ήτοι «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα».

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το νέο Opel Rocks-e μπορεί να οδηγηθεί δίχως περιορισμούς στη Γερμανία από άτομα ηλικίας 15 ετών, ανεξάρτητα με το αν έχουν στην κατοχή της απαραίτητη άδεια.

Opel Rocks-e

Φυσικά, το «μικρό» Rocks-e τοποθετείται χαμηλότερα από το Corsa, αποτελώντας επί της ουσίας το «αδελφάκι» του ομόσταβλου Citroen Ami.

Με μήκος 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39 μέτρα και βάρος μόλις 471 κιλά, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας, το Rocks-e θα κοστίζει λιγότερο από ένα μικρό αυτοκίνητο, ενώ το μηνιαίο κόστος μίσθωσης θα είναι παρόμοιο με αυτό ενός… εισιτηρίου για τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες, αναφέρει χαρακτηριστικά η Opel.

Το Rocks -e θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία online ή απευθείας σε επιλεγμένους αντιπροσώπους Opel από το φθινόπωρο και μετά στη Γερμανία, ενώ επιπλέον αγορές προγραμματίζονται να ακολουθήσουν από το 2022.

Opel Rocks-e

Σύμφωνα με την Opel, το Rocks-e προσφέρει μέγιστη αυτονομία 75 χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, αναπτύσσοντας τελική ταχύττα 45 χλμ. / Ώρα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για καθημερινή κίνηση στην πόλη – όχι μόνο για νέους οδηγούς, αλλά και για εκείνους που θέλουν να μετακινούνται χωρίς εκπομπές ρύπων και δεν θέλουν να περάσουν πολύ καιρό αναζητώντας θέση στάθμευσης στον προορισμό τους.

Opel Rocks-e

Την ίδια στιγμή, οι τροχοί των 14 ιντσών και ο κύκλος στροφής μόλις 7,20 μ. καθιστούν το Rocks-e ιδανικό για την πόλη

Η μπαταρία των 5,5 kWh του Opel Rocks-e μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 3,5 ώρες μέσω οποιασδήποτε τυπικής οικιακής πρίζας. Το συνοδευτικό καλώδιο φόρτισης μήκους 3 μέτρων βρίσκεται μόνιμα στο όχημα και απλώς «τραβιέται» από την πόρτα του συνοδηγού όταν χρειάζεται.

Οι πόρτες και από τις δύο πλευρές είναι πανομοιότυπες, με εκείνη του συνοδηγού να ανοίγει προς τα εμπρός, ως συνήθως, ενώ εκείνη του οδηγού προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Opel Rocks-e

Στο εσωτερικό, ο χώρος για το κεφάλι είναι αρκετός ακόμη και για άτομα με ύψος μεγαλύτερο από 1,90 μ.. Επιπλέον, παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το νέο Rocks-e προσφέρει έναν όγκο αποσκευών έως 63 λίτρα στον χώρο των επιβατών, καθώς και ένα άγκιστρο για το «κρέμασμα» τσαντών. Στην κεντρική οθόνη εμφανίζεται η ταχύτητα κίνησης του οχήματος, το προφίλ οδήγησης (Drive, Neutral, Reverse), η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, καθώς και η αυτονομία.

Το Rocks-e θα διατίθεται στα επίπεδα εξοπλισμού Opel Rocks-e, Opel Rocks-e “Klub” και Opel Rocks-e “TeKno”.

Opel Rocks-e

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Opel Rocks-e - Fiat Topolino
  • Opel Rocks-e
  • Opel Rocks-e
  • Opel Rocks-e
  • Opel Rocks-e
  • Fiat Topolino - Opel Rocks-e
  • Opel Rocks-e
  • Opel Rocks-e
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ