top icon
Κόσμος

Optimus, το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla

Η Tesla παρουσίασε σήμερα τη νεότερη εκδοχή του ανθρωποειδούς ρομπότ της με την ονομασία Optimus, το οποίο ο Elon Musk φιλοδοξεί να διαθέσει στην αγορά με κόστος που δεν θα ξεπερνά τα 20.000 δολάρια.

Η Tesla αποκάλυψε σήμερα την τελευταία παραλλαγή του ανθρωποειδές ρομπότ της, το οποίο φέρει την ονομασία Optimus, στην εκδήλωση AI Day 2022, με τον Elon Musk να δηλώνει ότι η Νο 1 εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο μπορεί να το εισάγει στην αγορά με τιμή «μικρότερη από 20.000 δολάρια».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Tesla να αποκαλύπτει ένα λειτουργικό πρωτότυπο του ανθρωποειδούς ρομπότ της – ένα project που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στην Ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI Day) το 2021. Το Bumble C, το οποίο αποτελεί μια πρώιμη έκδοση του ρομπότ της Tesla που εξελίχθηκε χρησιμοποιώντας με εξαρτήματα της εταιρείας, περπάτησε στη σκηνή της παρουσίασης χαιρετώντας το κοινό, σε αντίθεση με το δεύτερο πρωτότυπο, το οποίο δεν ήταν σε θέση να κινηθεί.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla δήλωσε ότι το νέο ρομπότ θα είναι σε θέση να περπατήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Όπως αποκάλυψε ο Elon Musk, αυτή η έκδοση είναι εξοπλισμένη με ενεργοποιητές, μπαταρίες και ηλεκτρονικά στοιχεία ισχύος τα οποία είναι εξελιγμένα από την Tesla.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι το Optimus θα ζυγίζει 73 κιλά και θα διαθέτει ένα πακέτο μπαταριών με χωρητικότητα 2,3 kWh, η οποία κρίνεται επαρκής από την εταιρεία προκειμένου το ανθρωποειδές ρομπότ να εργαστεί για μια ολόκληρη ημέρα.

Tesla Optimus

Ο Elon Musk τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τα ανθρωποειδή ρομπότ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν από άλλες εταιρείες, το Optimus της Tesla είναι μια διαφορετική περίπτωση καθώς πρόκειται για ένα bot που μπορεί να κατασκευαστεί σε μεγάλο όγκο.

Επιπλέον, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας τόνισε ότι το Optimus θα τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη της Tesla, η οποία έχει αναπτυχθεί με επίκεντρο την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Tesla Optimus

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επανέλαβε παλαιότερα σχόλια του σχετικά με το πώς το Optimus μπορεί να φέρει μια «θεμελιώδη αλλαγή στον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε», ουσιαστικά «τερματίζοντας την φτώχεια» μέσω της βελτίωσης της οικονομικής παραγωγής όταν χρησιμοποιείται στη βιομηχανία.

Tesla Optimus

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Tesla Optimus
  • Tesla Optimus
  • Tesla Optimus
  • Tesla Optimus
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ