top icon
Κόσμος

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Curpa UrbanRebel concept

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Cupra UrbanRebel, ένα τολμηρό concept εμπνευσμένο από τους αγώνες, προπομπό του επερχόμενου ηλεκτρικού crossover της εταιρείας που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Το Cupra UrbanRebel concept αποκαλύφθηκε από την ισπανική εταιρεία πριν από την έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου, όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEB Entry του Volkswagen Group, η οποία θα στηρίξει μια σειρά μικρών ηλεκτρικών μοντέλων.

Το concept διαθέτει τρίθυρο αμάξωμα, με έντονες γραμμές σχεδίασης που διατρέχουν το μήκος του αυτοκινήτου. Το πίσω μέρος φέρει μια μεγάλη πίσω πτέρυγα, που αντικατοπτρίζει τους συνδέσμους του concept με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το UrbanRebel έχει μήκος 4080 χλστ., πλάτος 1795 χλστ. και ύψος 1444 χλστ., καθιστώντας το παρόμοιο σε μέγεθος με το βενζινοκίνητο crossover Seat Arona.

Cupra

Ενώ η Cupra δεν έχει δώσει πλήρεις λεπτομέρειες για τη διάταξη του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, ανακοινώνει ότι το concepr προσφέρει 335 ίππους ισχύος, με μέγιστη απόδοση 429 ίππων, για περιορισμένο χρόνο. Το UrbanRebel επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα.

Cupra

Ο επικεφαλής της Cupra Wayne Griffiths δήλωσε ότι το UrbanRevel είναι “μια ριζοσπαστική ερμηνεία του αστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας” που θα κυκλοφορήσει το 2025. Η έκδοση παραγωγής του UrbanRacer θα προστεθεί στο Volkswagen ID2 και στα μοντέλα της Skoda και της Audi που θα κατασκευαστούν με βλαση πλατφόρμα MEB Entry του VW Group.

Cupra

Η Seat-Cupra κάνει επί της ουσίας προεπισκόπηση ενός αυτοκινήτου που κατασκευάζεται στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, δεδομένου του στόχου του VW Group να κατασκευάσει τα μοντέλα με πάτωμα MEB Entry στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Martorell της Ισπανίας. Ο Όμιλος VW διαπραγματεύεται επί του παρόντος με την ισπανική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την υποστήριξη του έργου. Ο Griffiths πρόσθεσε: “Το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένα βασικό στρατηγικό έργο όχι μόνο για την εταιρεία μας, αλλά και για τον Όμιλο Volkswagen, καθώς στόχος μας είναι να παράγουμε περισσότερα από 500.000 αστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως στο Martorell για διάφορες εταιρείες του Ομίλου”.

Cupra

Η Cupra αναφέρει ότι το UrbanRebel παρουσιάζει μια στροφή προς μια πιο προοδευτική σχεδιαστική γλώσσα, αν και διατηρεί χαρακτηριστικά που έχουν παρατηρηθεί στο SUV Tavascan και στο ηλεκτρικό hatch Born.

Το CUPRA UrbanRebel Concept θα αποκαλυφθεί πριν τα εγκαίνια του CUPRA City Garage στο Μόναχο κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Cupra
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ