top icon
Επικαιρότητα

Peugeot 208 & 2008 – στην κορυφή της κατηγορίας τους στο θεσμό «Women’s World Car of the Year»

Τα Peugeot 208 και 2008 κέρδισαν τον τίτλο του καλύτερου αυτοκινήτου πόλης και καλύτερου αστικού SUV, αντίστοιχα, στον θεσμό «Women’s World Car of the Year 2021».

Στον θεσμό «Women’s World Car of the Year», που απαρτίζεται από γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου, δόθηκε η ετυμηγορία σε εννέα κατηγορίες αμαξωμάτων. Η Peugeot επικράτησε στις δύο πιο δημοφιλείς από αυτές, με το 208 να κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου αυτοκινήτου πόλης και το 2008 τον τίτλο του καλύτερου αστικού SUV. Στο τέλος του δεύτερου γύρου, το Peugeot 208 αναδείχθηκε το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης, έναντι των Toyota Yaris και Honda Jazz. Εκλεγμένο ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 και έχοντας ήδη κερδίσει 24 βραβεία, το 208 τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας Β (supermini) συμβάλλοντας στην συνολική εμπορική επιτυχία της Peugeot. Επιπλέον, το 2008 αναδείχθηκε ως το καλύτερο αστικό SUV, έναντι των Renault Captur και Κia Sonet.

Best Urban SUV Peugeot 2008

Τα δύο γαλλικά μοντέλα παίζουν τον ρόλο τους στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης καθώς εφοδιάζονται τόσο με συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου όσο και με αμιγλως ηλεκτρικούς κινητήρες. Αξιολογήθηκαν από το WWCOTY με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: ασφάλεια, άνεση, τεχνολογία, συνδεσιμότητα, σχέση ποιότητας & τιμής, περιβαλλοντικό αποτύπωμα και σχεδίαση. Πλέον, βρίσκονται στην τελική ευθεία για το Αυτοκίνητο της χρονιάς που θα αναδειχθεί από τον θεσμό «Women’s World Car of the Year», τα αποτελέσματα του οποίου θα δημοσιευθούν την ημέρα της γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2021. Ιδρυθείσα το 2009, η Επιτροπή του θεσμού «Women’s World Car of the Year» απαρτίζεται από 50 γυναίκες καταξιωμένες δημοσιογράφους από τον κλάδο του αυτοκινήτου, οι οποίες προέρχονται από πέντε ηπείρους και 38 διαφορετικές χώρες. Aπό τον Δεκέμβριο του 2017 στον θεσμό εκπροσωπείται και η Ελλάδα, από την δημοσιογράφο Αριάδνη Γερασιμίδου, που σχολιάζει πως «ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, κάθε εταιρεία έχει πολύ αξιόλογα μοντέλα και είναι δύσκολο να μοιράσεις σωστά και δίκαια τους βαθμούς. Για να έχουμε δικαίωμα ψήφου για κάποιο μοντέλο θα πρέπει να το έχουμε δοκιμάσει πρόσφατα, διαφορετικά, δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για αυτό».


WWCOTY: Οι πρώτοι των κατηγοριών

Η φετινή νέα μεθοδολογία ψηφοφορίας ξεκίνησε με την επιλογή των τριών καλύτερων μοντέλων σε κάθε κατηγορία, πριν τα μέλη του WWCOTY περιορίσουν τις επιλογές στους επιμέρους νικητές.

Best Urban Car Award: Peugeot 208

Best Urban SUV: Peugeot 2008

Best Family Car Award: Skoda Octavia

Best Electric Vehicle: Honda e

Best Luxury Car: Lexus LC 500 Cabrio

Best Performance Car: Ferrari F8 Spider

Best Medium SUV: Land Rover Defender

Best Large SUV: Kia Sorento

Best Pick-Up: Ford F-150


Πηγή: www.womensworldcoty.com


LOGO WWCOTY

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ