Επικαιρότητα Κόσμος

Porsche 911 GT2 RS Clubsport: Πολεμική μηχανή

Η αγωνιστική έκδοση της 911 GT2 RS συνοδεύεται από τo χρακτηριστικό προσονύμιο Clubsport και θα κατασκευαστεί σε 200 αντίτυπα.

Θέλετε να συμμετάσχετε στις ανά τον κόσμο αγωνιστικές διοργανώσεις της Porsche και αναρωτιέστε με τι; Κανένα πρόβλημα, καθώς η γερμανική εταιρεία έχει την απάντηση. Και μάλιστα, όχι όποια κι όποια, αλλά τη νέα 911 GT2 RS Clubsport, μία καθαρόαιμη κατασκευή που βασίζεται εν πολλοίς στην πολιτική έκδοση της γνωστής και μη εξαιρετέας 911 GT2 RS.. Για την περίσταση, ο «flat-six» τούρμπο κινητήρας των 3,8 λίτρων έχει «ανέβει» σε απόδοση στους 700 ίππους (σ.σ.: η ροπή δεν ανακοινώνεται), συνδυαζόμενος με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις με paddles στο τιμόνι. Η ισχύς περνά, φυσικά, στους πίσω τροχούς, που έχουν πλάτος 310 χλστ. και διάμετρο ζάντας τις 18 ίντσες.

Για την πέδηση του αυτοκινήτου, το οποίο ζυγίζει 1.390 κιλά, φροντίζουν 6πίστονες δαγκάνες και δίσκοι 390 χλστ. εμπρός και 4πίστονες με δίσκους 380 χλστ. πίσω, σε συνδυασμό με ABS που μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον οδηγό. Το «παρών» δίνει και το γνωστό σύστημα ευστάθειας Porsche Stability Management, που με τη σειρά του μπορεί να τεθεί από τον εκάστοτε χειριστή της 911 GT2 RS Clubsport στη θέση off ή σε ενδιάμεσες επιλογές. Φυσικά, μία καθαρόαιμη κατασκευή σαν και αυτή δεν μπορεί παρά να διαθέτει έναν εγκεκριμένο από τη FIA κλωβό ασφαλείας, δοχείο αποθήκευσης καυσίμου 115 λίτρων, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, καθώς και αντίστοιχων προδιαγραφών σύστημα πυρόσβεσης. Αξίζει να σημειωθεί πως κατόπιν παραγγελίας υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος κλιματισμού._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου