top icon
Κόσμος

Πότε και που θα παρουσιάσει η Mercedes τη νέα A-Class;

Παρά τις πρότερες διαβεβαιώσεις της Mercedes ότι δεν θα εστιάσει στις μικρότερες κατηγορίες, ο Γερμανός κατασκευαστής προετοιμάζεται για την επικείμενη αποκάλυψη του πρωτοτύπου της νέας A-Class.

Η Mercedes θα παρουσιάσει ένα concept του entry-level νέου μοντέλου της στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου τον προσεχή Σεπτέμβριο παρά το γεγονός ότι η premium αυτοκινητοβιομηχανία από τη Στουτγάρδη σκοπεύει να εστιάσει στο εγγύς μέλλον σε μοντέλα υψηλότερων κατηγοριών.

Προς ώρας, η Mercedes δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για το πρωτότυπο αυτό μοντέλo πέραν της «σκιερής» φωτογραφίας που σας παραθέτουμε.

Όπως όλα δείχνουν, η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου θα βασίζεται στο δάπεδο MMA της εταιρείας, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις καθώς και προτάσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ο CEO της Mercedes, Ola Kallenius.

Ola Kallenius - Mercedes

Ola Kallenius – Mercedes

Ο Ola Kallenius έχει ξεκαθαρίσει επίσης ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές για τα compact μοντέλα της γκάμας Mercedes σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους πιο κοντά στο συνολικό στόχο του 14%.«Η στρατηγική να εστιάσουμε σε αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν η Mercedes εξακολουθεί πιστεύει στην compact κατηγορία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας τον περασμένο Φεβρουάριο. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν μελλοντικές επενδύσεις σε μικρότερα αυτοκίνητα, είπε: «Η σύντομη απάντηση είναι, ναι».

Αυτή τη στιγμή τα entry level μοντέλα της Mercedes περιλαμβάνουν τις A-Class και B-Class και την CLΑ. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτών των μοντέλων κρίνονται ικανοποιητικές, με την A-Class έχει «γράψει» 42.886 μονάδες στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο (από 43.560 την ίδια περίοδο πέρυσι). Η CLA, από τη μεριά της, έχει πουλήσει 28.265 μονάδες (από 19.725 την ίδια περίοδο το 2022) και η B-Class μόλις 9.211 από 11.778.

Mercedes A-Class

Mercedes A-Class

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ