12 Οκτ 2017

Πράσινο φως για τις εκδόσεις N των Kona και Tucson

Η κορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει και στην κατηγορία των SUV μοντέλων τη γκάμα των σπορ εκδόσεων της νεοσυσταθείσας οικογένειας Ν.

Hyundai N

Ήταν να μη γίνει αρχή. Ο λόγος για την έκδοση Ν του Hyundai i30, που σε λίγες μέρες από σήμερα ρίχνεται και τυπικά στην αρένα των καυτών «χάτς» της ευρωπαϊκής και όχι μόνο αγοράς έχοντας στη φαρέτρα του σημαντικά ατού που σίγουρα θα προβληματίσουν τον ανταγωνισμό. Ανάλογη αναμένεται να είναι η τακτική των Κορεατών και με τα SUV μοντέλα της γκάμας τους, και συγκεκριμένα με το Tucson και το Kona, που σύντομα θα δεχτούν, όπως και το μικρομεσαίο οικογενειακό της γκάμας Hyundai, τη φροντίδα του τμήματος N Performance.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε το Motoring.com.au ο Υπεύθυνος Προϊοντικής Ανάπτυξης της Hyundai στην Αυστραλία, Andrew Tuitahi, ο οποίος όμως επεσήμανε πως οι εν λόγω εκδόσεις δεν αποτελούν αυτή τη στιγμή τη βασική προτεραιότητα των Κορεατών που κινούν τα νήματα στον όμιλο Hyundai-Kia.

«Δημιουργώντας και καθιερώνοντας μια σπορ γκάμα μοντέλων είναι κάτι που αισθανόμαστε ότι πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Πρέπει συγχρόνως να είμαστε πολύ σίγουροι ότι κάθε αυτοκίνητο που θέλουμε να αναπτύξουμε κάτω από το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα πρέπει να είναι εξαιρετικό», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Andrew Tuitahi.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της Hyundai στην Αυστραλία, επεσήμανε τα εξής:

«Θέλουμε να αλλάξουμε τη θεώρηση που έχει ο κόσμος για τα προϊόντα μας. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια βραδιά».

Και προσέθεσε:

«Ο κόσμος δείχνει να ενδιαφέρεται για τα SUV επιδόσεων, αυτοκίνητα που συνδυάζουν τον οικογενειακό με τον σπορτίφ χαρακτήρα. Όπως έχει πει και ο Biermann, οι σκέψεις αφορούν το Tucson και το Kona»._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Hyundai Kona
  • Hyundai N
Ετικέτες: