top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τα νέο Seat Ateca FR

Επιθετικότερη εμφάνιση και 2λιτρος κινητήρας βενζίνης για το κορυφαίο –προς το παρόν- μέλος της οικογένειας Ateca.

Η ισπανική εταιρεία φέρνει στο φως σήμερα μια ακόμα ενδιαφέρουσα έκδοση του πρώτου SUV μοντέλου της, το οποίο προσθέτει στην.. ατζέντα του περισσότερη επιθετικότητα. Σε στιλ αλλά και επιδόσεις. Το νέο Seat Ateca FR, το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως στις 11 Μάιου στην εγχώρια Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βαρκελώνης, έρχεται να προστεθεί δίπλα στις εκδόσεις Reference, Style και XCellence, διαθέτοντας σε σχέση με την τελευταία επιπρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού. Και όχι μόνο.

Πέρα από τα λογότυπα FR, η συγκεκριμένη έκδοση «διακοσμείται» με μαύρες μπάρες οροφής και ίδιου χρώματος πλαίσια γύρω από τα παράθυρα, διαφορετική μάσκα σε αντίστοιχη απόχρωση, τροποποιημένους σε αισθητική προφυλακτήρες και διαφορετικής σχεδίασης φώτα ομίχλης τεχνολογίας LED. Πίσω, το μάτι πέφτει στην αεροτομή στην κορυφή της πέμπτης πόρτας καθώς και στον πιο σπορτίφ προφυλακτήρα. Από εκεί και πέρα, χαρακτηριστικό γνώριμα του Ateca FR είναι οι 19άρες ζάντες που συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 245/40.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμάζουμε το Seat Ateca 1.0 TSI 115 PS

Στο εσωτερικό οι πινελιές είναι αντίστοιχου «περιεχομένου». Αλουμινένια φιλέτα συναντώνται στις πόρτες και στα ποδοστήρια, ενώ τα λογότυπα FR απαντώνται στα σπορ καθίσματα και στο τιμόνι με τη δερμάτινη επένδυση.

Στα μηχανικά μέρη η σημαντικότερη είδηση έγκειται στην προσθήκη ενός 2λιτρου βενζινοκινητήρα, της γενιάς TSI φυσικά, ο οποίος είναι ρυθμισμένος για την περίσταση να αποδίδει 190 ίππους. Συνδυάζεται δε με το γνωστό «διπλόδισκο» DSG του Ομίλου VW, καθώς και με τετρακίνηση. Στον προαιρετικό εξοπλισμό της έκδοσης περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, το Dynamic Chassis Control. Αξίζει να σημειώσουμε πως το εξοπλιστικό πακέτο FR θα είναι διαθέσιμο και με τους 2λιτρους πετελαιοκινητήρες των 150 και 190 ίππων της γκάμας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ