top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για το Renault Megane E-Tech Electric στην Έκθεση Μονάχου τον Σεπτέμβριο

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Renault Megane E-Tech Electric θα παρουσιαστεί επίσημα στην επερχόμενη Έκθεση Μονάχου, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Renault επιβεβαίωσε σήμερα την παρουσία της στην Έκθεση Μονάχου (ΙΑΑ Munich Motor Show), η οποία ανοίγει τις πύλες τις στις 6 Σεπτεμβρίου. Στα πλαίσια αυτά, το γαλλικό εργοστάσιο αναμένεται να παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Renault MeganE, ή διαφορετικά, το νέο Renault Megane E-Tech Electric.

Επί της ουσίας, τόσο το πρωτότυπο, όσο και η έκδοση παραγωγής που θα δούμε στη γερμανική πόλη στις αρχές του φθινοπώρου έρχονται να συνθέσουν μια ενδιαφέρουσα πρόταση που συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία εμπνευσμένα από αυτοκίνητα πόλης, SUV και χάτσμπακ μοντέλα – ακόμη και από οχήματα της κουπέ κατηγορίας.

Renault

Το νέο Renault Megane E-Tech Electric – η αλλιώς το νέο MeganE, όπως το αποκαλούν οι δημιουργοί του – θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Την ίδια στιγμή, θα υιοθετεί για την κίνησή του έναν ηλεκτροκινητήρα που θα περνά την ισχύ των 217 ίππων αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου.

Η ηλεκτρική ενέργεια για την απρόσκοπτη κίνηση του οχήματος θα αντλείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 60 kWh, η οποία εκτιμάται ότι θα προσφέρει μέγιστη αυτονομία που θα φτάνει τα 450 χλμ. σύμφωνα με τις προκαταρτικές μετρήσεις της Renault που έχουν γίνει βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Γάλλος κατασκευαστής, το νέο Renault Megane E-Tech Electric θα κατασκευάζεται στο Douai, που βρίσκεται στα βόρεια της Γαλλίας.

Η… υπόλοιπη Renault στο IAA Munich Motor Show

Εκτός από το Renault Megane E-Tech Electric, στην Έκθεση Μονάχου η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει εκ νέου το πρωτότυπο R5 Prototype – και μαζί με αυτό επιλεγμένα αντίτυπα του «ορίτζιναλ» και εμβληματικού, από κάθε σκοπιά, Renault 5.

RENAULT 5 PROTOTYPE - RENAULT 5 TL

Στο περίπτερο της γαλλικής εταιρείας θα εκτεθούν επίσης όλα τα μοντέλα παραγωγής της οικογένειας E-Tech, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη Mobilize, τη νέα μάρκα του Groupe Renault στις υπηρεσίες κινητικότητας και ενέργειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • RENAULT 5 PROTOTYPE - RENAULT 5 TL
  • Renault
  • Renault Megane E-Tech Electric
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ