top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών το νέο Mercedes eSprinter

Η γερμανική εταιρεία ολοκληρώνει τις δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού eSprinter προκειμένου να πραγματοποιήσει το εμπορικό λανσάρισμά του μέσα στη χρονιά.

Σύμφωνα με τη Mercedes, το εμπορικό ντεμπούτο του νέου eSprinter θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους προσφέροντας στους επαγγελματίες οδηγούς που κινούνται καθημερινά μέσα στην πόλη έναν τετράτροχο «βοηθό» με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εταιρεία, ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος (βλ. -30 βαθμοί Κελσίου), όπως αυτές τις οποίες το νέο eSprinter «αντιμετώπισε» κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών στο Arjeplog της Σουηδίας στον Αρκτικό Κύκλο, η αυτονομία κίνησης δεν πέφτει κάτω από τα 100 χλμ.

Το νέο Mercedes eSprinter θα είναι εφοδιασμένο με μία μπαταρία 55 kWh εξασφαλίζοντας μία εκτιμώμενη αυτονομία της τάξης των 150 χλμ. με ωφέλιμο φορτίο 900 κιλών. Με τη δεύτερη επιλογή μπαταρίας, οι επαγγελματίες θα μπορούν να αυξήσουν το ωφέλιμο φορτίο του eSprinter κατά 140 κιλά, και συνολικά σε 1.040 κιλά, με ένα εύρος εκτιμώμενης αυτονομίας της τάξης των 115 χιλιομέτρων. Η ενσωματωμένη λειτουργία γρήγορης φόρτισης παρέχει στο eSprinter φόρτιση της μπαταρίας σε ποσοστό έως και 80% εντός 30 λεπτών. Τέλος, την κίνηση θα παρέχει ένας ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος θα αποδίδει 115 ίππους και ροπή 300 Nm – τιμές εφάμιλες με εκείνες ενός «μικρού» πετρελαιοκινητήρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ