Επικαιρότητα Κόσμος

Πρώτο επίσημο teaser του νέου Nissan Juke

Η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του νέου Nissan Juke, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο επίσημο teaser του Nissan Juke δεύτερης γενιάς είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτονται σημαντικές πτυχές της σχεδιαστικής ταυτότητάς του – πέρα από τη μορφή του «λεπτεπίλεπτου» φωτιστικού σώματος τεχνολογίας LED στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τη δημοσιοποίηση της σχετικής φωτογραφίας, η Nissan επιβεβαίωσε και την ημερομηνία τέλεσης της πρεμιέρας, η οποία ορίζεται για την 3η Σεπτεμβρίου, λίγες μόλις μέρες πριν ανοίξουν οι πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το νέο Nissan Juke έχει σχεδιαστεί από την ομάδα της ιαπωνικής εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο αποτελώντας τον αντικαταστάτη του μοντέλου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010. Όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί οι ιθύνοντες της εταιρείας, η νέα γενιά του ιαπωνικού B-crossover θα διαθέτει αρκετά νέα σχεδιαστικά στοιχεία διατηρώντας όμως εν πολλοίς τη γνώριμα διαφορετική μορφή του προκατόχου του. Αν μη τι άλλο, η χαρακτηριστική μάσκα σχήματος V που είδαμε στο Micra θα αποτελεί το σήμερα κατατεθέν της εμπρόσθιας όψης του νέου Juke.

Το νέο Nissan Juke θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή του δαπέδου CMF που έχουν εξελίξει από κοινού τα μέλη της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων από μοντέλα, όπως το νέο Renault Captur. Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, βέβαια πρέπει να θεωρείται η υιοθέτηση των κινητήρων βενζίνης των 1,0 και 1,3 λίτρων της ιαπωνικής εταιρείας (ο τελευταίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Daimler) και ενδεχομένως του 1.500άρη ντίζελ που είδαμε στο ανανεωμένο Qashqai._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου